Дважды два - четыре. А не три, а не пять...

Дважды два - четыре. А не три, а не пять...Секретар Черкаської міськради Юрій Тренкін заявив у вівторок журналістам, що на обороноздатність країни Черкаська міськрада виділила понад 1 мільярд 100 мільйонів гривень. Приводом для заяви Тренкіна стали акції протесту перед мерією, учасники яких вимагали припинити транжирити бюджетні гроші, а спрямовувати їх на ЗСУ.

Цитуємо Тренкіна (відео тут): «Є ЗСУ, є тероборона, є Національна гвардія, є СБУ, є Нацполіція. Все це обороноздатність країни. І з нашого боку були субвенції у тому числі службі безпеки України, поліції. А дехто вважає, що такі субвенції не є допомогою обороноздатності. Водночас, всі ці та інші структури делегують своїх представників у найгарячіші точки. Тобто це теж наша обороноздатність! Давайте не виокремлювати. Це наші опоненти взяли виключно абревіатуру «ЗСУ» і виокремили ті кошти, які лиш туди направлялися. І закидають, що на захист країни ми мало направляємо коштів. Я ж висловлюся так: на обороноздатність країни Черкаська міськрада виділила понад 1 мільярд 100 мільйонів гривень…»

Шкода, але опонентом Тренкіну в даному випадку можна вважати не рештки «Голосу», а…сайт Черкаської міськради, директор департаменту фінансової політики Тетяну Харенко і звичайний калькулятор.

Отже, 14 лютого на сайті міськради в матеріалі «Депутати міської ради проголосували за бюджет розвитку» читаємо: «…народні обранці затвердили бюджет розвитку на 2023 рік. Цьогоріч він становитиме понад 1,6 млрд грн…За результатами розгляду на бюджетній комісії та в процесі обговорення на сесії видатки були скореговані. Серед іншого…була збільшена підтримка збройних сил України, за результатами усіх пропозицій на різні напрямки і програми підтримки обороноздатності спрямували 313 млн грн., – розповіла директор департаменту фінансової політики Тетяна Харенко».

А ось уривок з нашого матеріалу від 16 серпня 2023 «Вигнання з Майбаху». Там теж цитувалися дані департаменту фінполітики Черкаської міськради. Зокрема, за їхньою інформацією, за перше півріччя 2023 року з міського бюджету Черкас на потреби української армії було виділено 120 млн. 547 тис. грн.

Отже, за весь 2023 рік на програми підтримки обороноздатності України міськрада Черкас планувала виділити 313 млн. грн.

У першому півріччі виділили 120 млн. 547 тис. грн.

Це все – дані Департаменту фінансів ЧМР.

А ось – Тренкін: «на обороноздатність країни Черкаська міськрада виділила понад 1 мільярд 100 мільйонів гривень…»

Нагадаємо секретареві міськради Тренкіну мудру дитячу пісню, під яку колись школярик Юрко, повертаючись додому, сідав за стіл, щоб робити домашнє завдання. Її можна слухати завжди, коли плануєш вийти на публіку з розповіддю про «один мільярд і сто мільйонів».


Юлій Бютов
26.10.2023 14:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter