Як Бондаренко від "вершника апокаліпсису" Карася бігає

Заочне протистоянння між головою ОДА Скічком та мером Черкас Бондаренком за право вважатися майстром тонких підкилимних інтриг триває понад півроку. Іноді здавалося, що молодість бере гору. Недарма після блискучих успіхів Олександра на ниві асфальтування доріг та реставрування будівель в соцмережах гуляє вже «надцята» інформаційна хвиля. Ніби Юрушев «остаточно порішав» все в Києві, і днями зятька буде призначено якимось там міністром. Дехто вважає, що міністром «краватки та одеколону»…

Проте вчора Бондаренко дав молодому опоненту чудовий урок публічної політики. Вмінню Анатолія Васильовича ранок зустрічати в розношених капцях, а увечері – вже сидіти в скафандрі, не вчать в жодних університетах, в яких, як відомо, Бондаренко не навчався. Цей талант у політика або є, або немає.
Отже, 28 вересня вдень у Черкаській міськраді оприлюднили «благу звістку»: виконавчий комітет пішов назустріч директорові КП «Черкаситеплокомуненерго» Павлу Карасю й проголосував за зростання тарифу на теплопостачання для жителів Черкас, яких обслуговує ЧТКЕ. За словами П. Карася, в середньому кожна родина платитиме щомісяця за тепло на 200 грн. більше.

Заради справедливості… Проблема з газопостачанням в Європі – серйозна. Обсяг газу в газосховищах ряду країн впав до мінімуму. Росія змушує ЄС змиритися із запуском «Північного потоку», транзит газу через Україну зменшився, ціна на блакитне паливо в Європі зростає…

…Можна тільки уявити, наскільки яскраво картину майбутнього теплопостачального апокаліпсису в разі не підняття тарифів обмалював членам виконавчого комітету балакучий Карась. Виконавчий комітет підтримав ініціативу директора ЧТКЕ, про що одразу повідомив на своєму офіційному сайті.

Серед присутніх на виконкомі – мер Черкас Анатолій Бондаренко. Який проти підвищення ціни - не заперечував.
Як Бондаренко від "вершника апокаліпсису" Карася бігає
28.09, ЧМР Бондаренко й Ко ухвалюють рішення про підвищення тарифів на тепло

Проте увечері концепція несподівано змінилася.

«Міський голова Черкас не підписав рішення виконкому про підняття тарифу на тепло для користувачів КП «Черкаситеплокомуненерго», - повідомили в ЧМР.

– Я розраховую, що Кабмін втрутиться в ситуацію, тому що з нинішньою ціною на газ ми поховаємо наші комунальні підприємства за цей опалювальний сезон, – пояснив Анатолій Бондаренко. – Я запрошений на Конгрес місцевих і регіональних влад, який відбуватиметься в цей четвер під головуванням Президента України. Сподіваюсь, що за його сприяння це питання буде вирішено…"


Раптово й новина про те, як виконком разом з Бондаренком кілька годин тому проголосував за підвищення тарифу з сайту міської ради Черкас зникла.
Як Бондаренко від "вершника апокаліпсису" Карася бігає
фото Лівий Берег

Дивуватися даремно. Будь-який досвідчений політик, відчуваючи, що вже завтра кожна бабця плюватиметься в лобове скло всім твоїм «Лексусам», в подібній ситуації зніме з себе відповідальність за непопулярне рішення і перекладе його вирішення на когось ще.

Тому, це зовсім не Бондаренко, наслухавшись Карася, вирішив збільшити плату за теплопостачання в Черкасах. Це – недолугий виконком таке вирішив. А Бондаренко рішення ветував, і сказав, що розібратися в усьому вже в четвер на Конгресі місцевих і регіональних влад має Президент Зеленський.

Бондаренко – молодець? Звісно, але – не до кінця.

Бо в Україні центральна влада вже далекоглядно скинула з себе цей неприємний обов’язок – підвищувати тарифи. Тепер це прерогатива лише місцевої влади. І Зеленський у четвер нічим Бондаренку (й усім нам) не допоможе.

Однак фінт «То не я, то вони, а я з Президента спитаю» в Анатолія Васильовича вдався. Паузу в пару тижнів він тепер має. А потім до нього знову прискаче «вершник апокаліпсису» Карась…
Як Бондаренко від "вершника апокаліпсису" Карася бігає

Геннадій Саприкін

Провінція
29.09.2021 18:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter