Безробітною Вірою - по надіям черкаського "Облпалива"

Безробітною Вірою - по надіям черкаського "Облпалива"Останні роки новини про комунальне підприємство Черкаської обласної ради «Облпаливо» викликали жаль і смуток. Так, у жовтні 2013 року прокуратурою міста Черкаси було направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього гендиректора ”Облпалива”.
Прокуратура вважала, що він безпідставно не виплатив 52 працівникам 302 тисячі гривень зарплати.

Крім того, раз по раз з`являлися повідомлення, що «Облпаливо» от-от доведуть до штучного банкрутства. Інформували про те, що підприємство нарощує борги по зарплатах і перед постачальниками.

Після перевірки дотримання вимог трудового законодавства на підприємстві прокуратура Черкаської області встановила, що обсяг кредиторської заборгованості компанії за підсумками 2012 року досяг 4,5 млн грн. Частина майна, зокрема паливні склади, розпродавалися. Більше того, активи та кошти нібито переводилися на фірми, наближені до керівництва "Облпалива". За однією з версій, ідея такої схеми належала керівнику підприємства Олексію Тернавському, який вже мав судимість за зловживання владою. Особливу прихильність до Тернавського мав екс-голова Черкаської облради Валерій Черняк.

Позавчора по невизначеному майбутньому черкаського «Облпалива» було завдано разючого удару. 8 квітня голова Черкаської облради Валентина Коваленко призначила виконувачем обов`язки гендиректора КП Віру Григорівну Риженкову. Нарешті знайдено кризового менеджера?

Однак побіжний аналіз персональних відомостей про новопризначену насторожує. 8 останніх років Віра Григорівна Риженкова ніде не працювала. Про це вона написала в автобіографії, поданій в Черкаську облраду. «2001-2006 роки – працювала завідуючою магазином ПП «Фрі Тайм Спорт у м. Черкаси». На даний час тимчасово не працюю...».

Невже, 8 років вимушеного безробіття – вирішальний аргумент для призначення на відповідальну господарську посаду? На підприємство, яке без п`ти хвилин – банкрут?

Ще більше запитань викликає копія диплому про вищу освіту, наданий Вірою Григорівною.
Безробітною Вірою - по надіям черкаського "Облпалива"
Клікніть для збільшення


Ніколи раніше не доводилося бачити в документі суворої звітності фразу про те, що певна особа в такому-то році закінчила «повний курс названного інституту». Важко повірити в те, що в дипломі відомого далеко за межами України Київського торговельно-економічного інституту (сьогодні – Національного університету) могло «проскочити» таке «ліве» формулювання.

Немає сумнівів, що Валентина Михайлівна, що той Блок у 1918 році, слухає революцію «всім тілом, всім серцем і всією Свідомістю». Але де в Блока, Карла Маркса, Степана Бандери та Юлії Тимошенко сказано, що керівником скандального підприємства, що займається постачанням вугілля черкаським споживачам, має бути людина, яка 8 років ніде не працювала та прослухала повний курс «названного інституту»?

Чи те, що 8 останніх років вона зуміла протриматися без засобів для існування, означає, що «Облпаливу» потрібні кризові менеджери саме з таким специфічним досвідом?
10.04.2014 18:10

Автор: Кіндрат Булавін
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
09:05 11.04.2014 cthrnfhxbr:
Дилетантизм это когда на должность руководителя готовят зама по комерции Облтоплива, а потом за пол дня выскакиевает Риженкова!!!!
09:00 11.04.2014 Server:
Кіндрат Булавін, ви напевно дуже молода людина і ніколи не бачили дипломів людей старшого покоління. Всі дипломи в Радянському союзі мають таких вигляд. Саме так і написано "Прошла (прошел) полный курс названного института (на россійскій та українській, якщо це Україна) І нічого лівого тут немає. Ваша статья пахне дилетантизмом.
08:41 11.04.2014 cthrnfhxbr:
Толи еще будет!!!!!
Коваленко В.М. всеми силами выживает и.о.директора БТИ Спасского А.Ю. и на его место усиленно протягивает зама этого предприятия - Магана Р.В.
Это при том что при тайном голосовании коллектива за выдвижение кандидатуры на долность директора из 102 голосовавших: за Магана высказало поддержку АЖ 5 человек, а за ныне действующего и.о. - 96 человек.
Маган с конца января находится на больничном!!!!!! а при этом весело ганяет по горисполкому и облсовету!!!! Правохранители!!! Облздрав!!! Почему бездействуем?????
20:54 10.04.2014 D_Servin:
Да, Валентина Коваленко не только в финансах не разбирается... А что же тогда в финансах происходит? ;-)
Ах! Как коротка человеческая память. Особенно женская. А когда женщина приходит в политику… Вот такие метаморфозы и происходят сейчас с Валентиной Коваленко.
Http://oblradack.gov.ua/tribuna-deputata/2174-golova-oblradi-nastroyena-rshuche.
html
Голова облради настроєна рішуче.
«Нова Молодь Черкащини», №11, 12 березня 2014 року
Голова обласної ради Валентина Коваленко заспокоює скептиків, які сумніваються у тому, чи вдасться їй впоратися на новій посаді з покладеними обов'язками.
«Хочу заспокоїти скептиків: я маю чималий досвід роботи менеджера. Була заступником директора з виховної роботи, очолювала обласну організацію спілки письменників. У важкий час, будучи в опозиції до влади, наша письменницька організація була на видноті, активно працювала. Переконана: на цій посаді найважливіше мати вправність менеджера. Думаю, мені вистачає професіоналізму у вирішенні гуманітарних та соціальних питань. Знання і розуміння бюджетотворчих процесів – це наживне, у цьому можна розібратися. Окрім того в апараті обласної ради працюють професіонали, які мені допомагають, підказують.», – каже Валентина Коваленко.
«Я – звичайна людина, викладач університету імені богдана хмельницького письменниця. Живу звичайним життям, яким живуть сотні черкасців. Мені нічого втрачати, окрім здобутого чесним життям і роботою авторитету. Для мене надзвичайно важливою і цінною є довіра людей. Тож передовсім на посаді голови черкаської обласної ради хочу підтвердити свою чесність та відкритість до людей, не зрадити їх сподівання. Як тільки я побачу корупційні схеми у роботі моїх підлеглих, одразу ж присікатиму це. Собою не дозволю маніпулювати.», – зазначає вона.
«Важливо всім усвідомити, що небесна сотня, яка загинула за незалежність та свободу України, стане для нової влади постійним нагадуванням, що за кожен свій крок і вчинок ми відповідатимемо перед людьми і Богом. Хто прийде в ці кабінети зі злими намірами щодо народу, тим буде ганьба.», – наголошує голова обласної ради.

Ох уж эти цитаты! А ведь кто-то уже предупреждал, что «рукописи не горят».