• 0

Що можна почитати цієї осені

Найочікуваніша пора року – літо – промайнула, як завжди, надзвичайно швидко. Прийшла осінь, з похмурим небом, тривалими дощами й поривчастим вітром. А що може бути краще в таку погоду, як вмоститися на зручному домашньому дивані, огорнутися теплою ковдрою та поринути у світ книжок?

Які ж книжки слід читати цієї осені?

Мільйони шанувальників –поттероманів із задоволенням дочекалися на нову книжку Джоан Роулінг «Гаррі Поттер і орден Фенікса. Велике ілюстроване видання».
Книжка, як і завжди, надзвичайно добре оформлена. Її приємно тримати в руках, приємно гортати сторінки через чудовий папір, оригінальні ілюстрації та, що найголовніше, - цікавий і оригінальний сюжет.

Ті, хто не читав книжку, ймовірно, могли вже переглянути фільм. Тому переказувати зміст немає жодної потреби. Слід підкреслити. Що видавці подбали про різні категорії читачів. Зокрема, про тих дітей, що не дуже люблять читати книжки. Бо текст в останній книжці про пригоди Гаррі Поттера рясно розбавлений яскравими малюнками. Тому сам процес читання автоматично перетворюється на захопливу подорож.

Любителі гостросюжетних детективів залишаться задоволеними знайомством із останньою книжкою Алекса Майклідіса «Діви». Цікаво закручений сюжет не відпустить вас аж до останнього абзацу.

У романі дивовижним чином перетинаються долі двох зовсім не схожих людей – психотерапевти Маріани Андрос та викладача Кембриджського університету Едварда Фоска. Маріана запідозрює Фоска в тому, що він є зразком нарцисичного соціопата, що поклоняється культу Персефони й очолює таємне товариство «Діви».

Ці книжні новинки, як і безліч інших захоплюючих книжок, можна прочитати на папері. А можна скористатися новою зручною читалкою від спеціалістів NIXSolutions. По факту охочі можуть скористатися програмою uBooks для того, щоб читати всі цікаві для себе книжки на власному iPhone можна прочитати більше про додаток).

До кожної нової версії спеціалісти NIXSolutions додавали якісь свіжі інновації, паралельно видаляючи ті функції, котрі об’єктивно вже застаріли. Команда NIX доклала зусилля для того, що відтепер uBooks підтримує вже й iOS6.

Для більш зручного читання користувачі мають можливість:

- «перегортати сторінки», як на реальній книжці;

- можливість налаштувати свій додаток з відступами. Що співпадають з шириною гаджету;

- всі переноси слів тепер не відволікають від читання, бо нерівностей у тексті немає;

- є перекладач; натиснувши на незнайоме слово, можна одразу ж довідатись про його лексичне значення;

- можливість налаштовувати тап-зони тощо…
02.11.2022 15:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter