• 0

Як і в чому грати в пейнтбол

Як і в чому грати в пейнтболЧимало азартних любителів активного відпочинку залюбки грають у пейнтбол. Якщо ви маєте бажання отримати навички цієї гри, щоб регулярно грати у
пейнтбол у Луцьку, нижче ми розповімо про правила гри. Прочитавши, ви почуватиметеся набагато впевненіше перед першим візитом до пейнтбольного клубу в Луцьку.

Правила пейнтболу



У перекладі з англійської мови пейнтбол означає дослівно фарбу з кулькою. Сама гра складається з нетривалих у часі періодів. Гравці діляться на дві команди. І впродовж ігрових періодів учасники стріляють в гравців команди-суперника з пневматичної зброї, яка називається пейнтбольними маркерами. Стріляють під час гри пейнтбольними кульками, наповненими фарбою. Якщо ви поцілили в суперника, то оболонка кульки розколюється, і на його одязі з’являються сліди фарби. Після цього за правилами суперник визнається ураженим і виходить з гри.

За правилами спортивного пейнтболу гравець вважається ураженим, якщо фарба з’являється на будь-якій частині тіла або ж на голові. В інших видах гри гравець вважається ураженим у тих випадках, коли фарба залишається або на голові, або на тулубі.

Кожен гравець у пейнтбол повинен вдягати спеціальну захисну екіпіровку. Вона має захистити тіло від болю при потраплянні кульок, а також захищатиме від фарби.

Екіпіровка гравця у пейнтбол



До екіпіровки гравця у пейнтбол входить:

1) пейнтбольна маска;
2) професійний костюм гравця у пейнтбол;
3) пейнтбольний маркер – головна зброя гравця.

Пейнтбольна маска перед початком гри вдягається на голову. Її завдання – захист обличчя та шиї. Знімати маску під час гри суворо забороняється через небезпеку отримання травм. Як правило, маски для пейнтболу роблять з пластику. Є два різновиди масок – маски звичайні, а також маски з подвійним склом. Під час гри вони не пітніють від дихання гравця.

Завдання пейнтбольного костюму – убезпечити тіло від фарби та потрапляння кульок. Граючи у пейнтбол у Луцьку, гравці за бажанням отримують такий костюм напрокат. Костюм для гри в пейнтбол грати у будь-яку пору року. Вдягається він безпосередньо на одяг самого гравця.

Одяг гравця – це половина його успішності в грі. Якщо він незручний, то перемагати буде дуже важко. Зазвичай гравцям рекомендують вдягати на гру спортивний одяг. Звісно, в залежності від пори року.

Під час гри гравці активно рухаються: бігають, падають, присідають. Повзають. Це призводить до підвищеного потовиділення. Тому бажано, щоб одяг, який ви обрали до гри і на який ви вдягатимете костюм для пейнтболу, мав якісну регуляцію вологи та повітря.
24.06.2021 15:26
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter