• 0

Піца та її італійські «родичі»: гурманам до уваги

Кожного дня поціновувачів вишуканої кухні спокушає великий вибір різноманітних страв, але найпопулярніша з усіх (якщо вірити статистиці) - це піца. Гурмани всього світу віддають перевагу саме їй завдяки широкій палітрі смаків і приємній ціні. Навіть у буремні часи пандемії про вашу вечерю та настрій потурбується цілодобова доставка піци Луцьк: https://lapiec-pizza.lt.ua/ .

Славнозвісна pizza italiana має довгу історію і… багато «родичів». Паралельно з культовим «коржиком» існують інші подібні варіанти відкритої випічки з начинками. Звичайно ж, саме піца ​​за традиційним рецептом вже багато років є загальним фаворитом, але не варто відмовляти собі у пошуках нових смакових вражень: https://lapiec-pizza.lt.ua/. Інколи можна перепочити від улюбленого делікатесу та познайомитися з його родичами.

Закрита випічка

Можна сказати точно, що звична нам піца є однією з найвідоміших страв у світі, яку кожного дня споживають мільйони людей. Але в багатьох культурах існували схожі витвори…. Яким ніколи не доведеться конкурувати з королевою столу! Крім страв, які очевидно схожі на піцу, є також варіанти закритої випічки.

• Кальцоне – закрита піца, що також є винаходом італійців. Цю страву створили як більш зручну альтернативу всім знайомої pizza italiana, щоб брати її будь-куди з собою. У нашому уявленні піца – це плаский корж з солоною начинкою, а кальцоне більше схожі на великі пиріжки. Та якщо скуштувати цю страву, все стає зрозумілим. Процес випікання та інгредієнти є ідентичними до звичної нам піци, тому закриті пироги мають дуже схожий смак.

• Коржики – це смажені або запечені борошняні вироби, частіше за все з прісного тіста. Їх можуть готувати як заміну хліба без начинки, або з наповненням. Вони дуже відрізняються від піци, але начинка може бути схожою. У такому разі їх зазвичай смажать на сковороді з додаванням сиру та інших інгредієнтів.

Відкриті пироги

Фокача – різновид тонкого хліба, який за оригінальним рецептом готують без начинки, але іноді все ж додають оливки, помідори та різні спеції. Корж випікають з того самого тіста, що і піцу.

Якщо говорити про інші країни, можна відзначити грузинське блюдо хачапурі – відкриту булку з начинкою. Страва може бути різної форми, а от начинка не відрізняється такою різноманітністю, як піца.

Іншим далеким родичем піци можна вважати відкриті пироги з різними начинками. Наприклад французький кіш, який готується з пісочного тіста. На відміну від піци він має більш рідку начинку, яку зазвичай заливають яйцем з сиром. Саме тому пиріг має високі тверді борти.

Солодким аналогом піци вважають всім знайому ватрушку або відкритий пиріг з фруктами. Тісто використовують здобне, щоб випічка була пухкою, а у якості наповнення додають солодкий сир та родзинки. По вигляду ватрушка і справді схожа на невеличку піцу – округла, з бортиками та начинкою всередині.
25.01.2021 13:26
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter