Де лежить смерть Кощеєва?

Де лежить смерть Кощеєва? Учорашній неоголошений візит у Київ Генсека НАТО Єнса Столтенберга багатьом здався дивним. Він не привіз у мандрівній валізці геть нічого, що мало б шанс стати «великими новинами».

Так, Путін не переможе. І Україна стане членом Північноатлантичного альянсу. Щоправда, не тепер, а коли буде достатньо сильною в усіх відношеннях (цікаво, яка б країна НАТО могла б на рівних «бодатися» з Москвою бодай пару тижнів).

Так, союзники не надали допомоги Україні вчасно і належному об’ємі, визнав Столтенберг. Але до саміту НАТО в липні буде напрацьовано механізм виділення Україні 100 млрд. дол. на найближчі 5 років.

Візьму на себе нахабство погодитися з низкою українських експертів, які вважають, що справжня мета неанонсованого приїзду пана Столтенберга у Київ – не про людські очі. І, ймовірніше за все, стосується інавгурації Путіна в Москві 7 травня. Варто уточнити – безпеки Путіна під час його інавгураційної церемонії. Адже на достатньо тривалий час російський диктатор змушений буде перебувати на публіці у відомому місці в режимі прямого ефіру.

Інсайдів не маю, але, судячи зі щоденних повідомлень, в Україні до інавгурації Путіна теж готуються. Враховуючи серйозне ставлення Путіна до важливих дат і подій, в ЗСУ, ГУР, СБУ та ППО чимало спеців мріють «привітати» російського Президента.

Зрозуміти верхівку НАТО, якщо вони турбуються за безпеку Путіна 7 травня, - можна. Раптова втрата людини, на якій зав’язано геть усе в 140-мільйонній ядерній країні, - це потенційний хаос, наслідки якого неможливо передбачити.

Однак запуск ракет або дронів по Москві 7 травня – буде нагадувати стрілянину з гармат по горобцях. У тому сенсі, що немає об’єктивних критеріїв для того, що в результаті вважати успіхом операції. Особливо в умовах «чесного слова» яке кілька разів публічно давали керівники України союзникам, що їхні ATACMS та Storm Shadow на Росію не полетять.

Обмовлюсь, вирогідність, що генсек НАТО зненацька прилетів в Україну, щоб купити київський торт для членів родини – існує. Але аргументи на користь того, що набір політичних банальностей та загальних заяв від чиновника такого рангу лише камуфлює реальну мету візиту, - теж мають право на існування.

Враховуючи, як методично впродовж весни – і в останні дні теж – ЗСУ нищать систему ППО в Джанкої, під Сімферополем та в Севастополі – Буданов та Малюк обрали таки, де лежить «смерть Кощєєва».

Щоб зіпсувати свято Путіну, зовсім не слід нашим БпЛА літати наввипередки за диктатором по Грановитій палаті. Достатньо зруйнувати Керченській міст. І ЗСУ до цього все ближче й ближче…

Якщо вийде, то для Путіна це буде приблизно тим же, чим для Миколи II стала Ходинка під час коронації в Москві в 1896-му році. У дусі кондового символізму, до якого він так схильний.

Хоча може Столтенберг справді прилітав до Києва подивитися на цвітіння каштанів та за тортом…

Олександр Арабач
30.04.2024 17:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter