Високі, високі стосунки...

Високі, високі стосунки...Під час травневих свят мисляча Черкащина отримала насолоду від листування голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба та недовідставленого поки що мера Черкас Сергія Одарича. Почалося все 30 квітня, коли на офіційному сайті Черкаської ОДА в жанрі «інтерв`ю для мого ворога» Тулуб висунув Одаричу низку звинувачень. 8 травня на «Фейсбуці» Одарич відповів Тулубу.
Якщо розділити великі тексти на функціональні складові, то Тулуб кинув в лице Одаричу 11 "предъяв", частина яких тягне на одну або більше статей КПК. Зокрема:
1) на думку губернатора, в 2012 році кошти міського бюджету Черкас «загубилися» (читай «були вкрадені») на Черкаському асфальтно-бетонному заводі;
2) губернатор заявив, що впродовж 2007-2008 роках екс-мер Черкас «за допомогою тіньових схем» отримав контроль над ЧАБЗ;
3) Тулуб не розуміє – з яких причин в бюджеті Черкас на 2013 рік було закладено 16 млн. грн. на «повторний ремонт вулиці Хрещатик»;
4) голова ОДА так і не побачив, де саме минулої зими поділися тонни солі, які депутат Черкаської міської ради від групи вільних демократів Андрій Більда за бюджетні кошти постачав для очищення черкаських доріг від снігу?
5) Тулуб дивується – чому в центрі Черкас продаються об`єкти нерухомості, а місто від того нічого не виграє (погодьмося, що зауваження неконкретне; не вистачає переліку об`єктів із вказаними адресами, - Пров.);
6) Сергій Борисович не розуміє, чому Черкаси «залазять у борги» (теж неконкретно; ймовірно, мається на увазі дорожні облігації на 60 млн. грн.?, - Пров.);
7) губернатор дорікає Одаричу, що за часи його керівницва в Черкасах проводилися неконтрольвоані вирубки дерев, у результаті чого обласний центр перетворився на «місто пеньків»;
8) 2012 року, нагадує Тулуб, Одарич обіцяв, що за 180 млн. грн. з бюджету розвитку в Черкасах буде відремонтовано головні транспортні магістралі, тротуари та площі. Усі будинки буде оснащено індивідуальними лічильниками, зроблять капремонт шкіл та дитячих садків, на вулиці вийдуть 45 нових тролейбусів? Де все це?
9) Чому на Центральному стадіоні Черкас досі ніхто не користується громадським туалетом, на спорудження якого з міського бюджету було витрачено 2 млн. грн.?
10) Тулуб запитує – з яких причин торік пасажиропотік електротранспорту в Черкасах скоротився на 63 %?
11) Голова ОДА вважає «сумнівним проектом» транспортну реформу в Черкасах, яка не враховує інтереси 83 тисяч черкаських пенсіонерів. «Ганьба, - вважає Тулуб, - що люди, які віддали свої найкращі роки тяжкій праці, зараз не мають чим доїхати до дітей».
Високі, високі стосунки...
Тулуб-Одаричу: То хто з нас "весь у бєлом" - ти чи я?

У відповіді на «сталінські удари» Тулуба Одарич прокоментував тільки три звинувачення: про «тіньові схеми» на Черкаському асфальтно-бетонному заводі; про 16 мільйнів гривень на «повторний ремонт» Хрещатика та про соляний бізнес Андрія Більди. Інші вісім запитань Сергій Олегович «не помітив», хоча на самому початку листа зазначив, що «я мушу дати відповідь на Ваші закиди».
У свою чергу, Одарич поставив голові ОДА три запитання.
Перше. Чому Тулуб прикриває від кримінальної відповідальності депутата Черкаської міської ради від ПР Сергія Отрешка, котрий 2011 року отримав на своє підприємство всі підряди на капітальний ремонт доріг. Підприємство Отрешка, як пише Одарич, «не виконавши робіт ні на одну копійку, не повернуло грошей».
Друге. Чому в 2011 році губернатор «не віддав» Черкасам 12 млн. грн. на поточний ремонт доріг, натомість всі ці кошти було спрямовано на ремонт однієї дороги - від ОДА до будинку на вулиці Університетській, де проживає Тулуб?
І третє. Одарич вимагає у Тулуба пояснень – куди поділися сотні мільйонів гривень, які 2012 року «були вкрадені» на ремонті доріг у Черкаській області?
На початку листа Одарич зазначає, що «за усю цю брехню Вам доведеться відповідати у суді». Інформації про існування позову Одарича до Тулуба досі немає, проте є повідомлення про позов до Сергія Олеговича депутат Отрешка. Відповісти на запитання Одарича губернатор поки що не встиг.
Зверніть увагу - в розлогому листуванні керівника області та людини, яка 6 років керувала містом (і має серйозні шанси повернутися на посаду після суду) немає дискусії про шляхи розвитку області, міста, країни. Тулуб та Одарич звинувачують одне одного виключно в нецільовому використанні бюджетних коштів. Якщо конкретніше –у присвоєнні цих коштів. Одарич «не помічає» переважної частини закидів Тулуба, що робить його позицію доволі непереконливою. Особливо враховуючи те, що в Черкасах за останні три роки правоохоронні органи добре виконують команду «фас» з ОДА.
У свою чергу, звинуваченням в «зникненні» сотень мільйонів гривень, виділених на ремонт доріг в 2012 році, Одарич завдає Тулубу разючий удар. Хоча чи є в Україні бодай один прокурор, який би відкрив кримінальне провадження відносно громадянина Тулуба?
Після такого приголомшливого листування буде дуже шкода, якщо Одарич повернеться в крісло мера. Об`єктивно місцевій опозиції дуже не вистачало саме такого «антиТулуба»: фінансово незалежного, креативного, що беззастережно кидається в бій з супротивником.
Тулуб з Одаричем довели, що здатні переконливо розповісти, де кожен з них може «медком розжитися». Партер і галерка скандують...

І вимагають продовження.
14.05.2013 16:30

Автор: Сергій Цюрюпа
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
11:32 16.05.2013 ghost:
"Я бы ввязался с вами в интелектуальный спор, но вижу вы не вооружены" Веселый метод политической борьбы используют в Черкасах. Детальнее http://youtu.be/DZ_wMuWEvyg