Павло Костенко: 123-й - у Києві мітить у перші - в "Гумані"

В Умані – центрі виборчого округу №200 – сталася майже сенсаційна подія. Депутат Черкаської облради Олександр Румик, який за результатами опитувань був майже одноосібним лідером перегонів, зняв кандидатуру на користь однопартійця з «Батьківщини» - народного депутата Павла Костенка.
Це стало неочікуваним сюрпризом для «офіційного» кандидата від опозиції Максима Полякова (до речі, Поляков позиціонує себе як безпартійного), який зробив кілька гучних заяв з цього приводу, апелюючи до центрального і обласного штабів «Батьківщини».
Насправді, привід для неспокою є. Костенка знають на Черкащині трішки більше, ніж Полякова, бо саме Костенко очолював обласний штаб Юлії Тимошенко на президентських виборах 2010 року. Крім того, попри очікування багатьох спостерігачів, Костенко не подався в «тушканчики» услід за більшістю черкаських бютівців - Ігора Савченка, Петра Кузьменка, Володимира Іваненка і, звісно, Володимира Олійника. За що був удостоєний від соратників 123-го «непрохідного» місця в списку об`єднаної опозиції.
Павло Костенко: 123-й - у Києві мітить у перші - в "Гумані"
Павло Костенко - 123-й. Непрохідний?

Політична доля Полякова характерна для переважної більшості «людей Яценюка». Очолював молодіжний осередок Партії регіонів, трохи попрацював заступником «вічного» мера Умані Юрія Бодрова. Однак невдовзі «погорів» й пішов з посади «за політичними мотивами».
Недоброзичливці Полякова у політичну складову звільнення не вірять, вперто вважаючи, що опозиціонер переоцінив свої сили, бо привів у місто близьку фірму з переробки сміття. Але дозволено Юпітеру, не прощається заступникові. Тож, гучно вдаривши дверима, подався в опозицію. Хоча, за інформацією Уманського осередку громадянського руху «Спільна Справа», в міськраді Поляков і сьогодні входить до депутатської більшості Партії регіонів, яку очолює мер Юрій Бодров.
А події в Умані розвиваються стрімко. Як повідомив на прес-конференції голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко, чотири парторганізації (Уманські міська та районна, Христинівська та Монастирищенська) вирішили підтримати кандидатуру Костенка, а не «офіційного» кандидата від опозиції Полякова.
Однак «бойова заступниця» по штабу об`єднаної опозиції Наталія Старікова публічно стала на бік Полякова. Таким чином, навіть на обласному рівні – що вже говорити про столичний – амбіції опозиціонерів зіштовхнулися, загрожуючи гучними кухонними сварками. Утім, керівники нинішньої «Батьківщини» настільки заклопотані виборами, що навести елементарний порядок на своїй політичній кухні ніколи. Чим скористався приткий Яценюк, осідлавши структури БЮТ.
Як гірко жартують місцеві «тимошенківці», на Черкащині Яценюк, мов Чапай з анекдоту - театрально поранений, пробивається городами до своїх. «Арсеній, ви звідки ?!» - запитують його тимошенківці. – « З анекдоту, хлопці, з анекдоту!» - відповідає «вождь».
Наявний розклад, очевидно, не зовсім влаштовує центральний штаб об»єднаної опозиції. Там голосно чути побажання розпуску непокірних і відставки Бондаренка, який веде безкомпромісну боротьбу на сусідньому Жашківському окрузі з кандидатом від влади, «кінним олігархом» Валентином Нечипоренком.
Додало масла в огонь і недавнє ДТП, яке сталося 1 вересня неподалік Умані, в якому загинули дві особи. Цей інцидент пов`язали з родичами кандидата від Партії регіонів Антона Яценка. На прес-конференції Яценко продемонстрував листа за підписом начальника УМВС України у Черкаській області генерал-майора міліції Валерія Дернового. Мовляв, дивіться -народний депутат до ДТП не причетний. Та дивна річ! У цей же час зі штрафмайданчика ДАІ таємниче зник той самий «Джип», що нібито належав сестрі Яценка, і за кермом якого, як повідомив сам нардеп, знаходився друг сестри. Друга з автомобілем шукають і досі.
Залишається хіба що молити Бога, щоб 200-й округ не перетворився на сумно відомий 100-й округ зразка 2004-го. Там тоді викидання людей з вікон чи балконів вважалося чимось буденним…
06.09.2012 17:25

Автор: Володимир Кулеба
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
12:08 07.09.2012 Katerinka:
Якась дивна стаття.Факти висмоктані з пальця.
Хто такий Румик? Чому я, корінна уманчанка, не знаю про нього.
Те ж питання і по Костенку.Яке відношення до Умані він має, крім того,що його друг Яценко тут балотується?
Чомусь мені здається, що зверху над статтею має стояти позначка "Політична реклама".
19:01 06.09.2012 Klavdyj:
Костенко не сподівався, що його багаторічне фінансування БЮТу буде оцінено 123 місцем... Незаслужено. Хлопець він нормальний - уманчани голосуйте, соромно не буде.