Золота ти людина, Юрію Венедиктовичу!

Золота ти людина, Юрію Венедиктовичу!Знайома картина? Футбольна команда здобула перемогу у надважливому матчі. Гравці святкують. В об`єктиви телевізійних камер, крім футболістів і тренерів, потрапляє безліч людей, які теж радісно вигукують і обіймаються з гравцями. Хто ці люди? Яким є їхній внесок у перемогу? Неважливо. Найголовніше – засвітити мармизу на фоні видатного успіху.

Першопроходцем серед нардепів від Черкащини у святій справі піару на фоні розподілу бюджетних грошей по праву можна вважати Богдана Губського. У часи президентства Ющенка Богдан Володимирович частенько їздив за губернатором Черевко та намагався постійно триматися за друге кільце ножиць, якими перерізалася червона стрічка.

Як розповідав авторові один із колишніх заступників Черевка, між оточенням губернатора та нардепом траплялися такі діалоги:

- Богдане, що ти тут робиш? На цей об`єкт гроші прийшли з бюджету. Яке ти до цього маєш відношення?

- - А яке ваше діло?

Пізніше естафету «світимо мармизою на тлі того, до чого непричетні» став нардеп Антон Яценко.

А сьогодні, в епоху всевладдя фейсбуків, твіттерів тощо правофланговими «політичного гоніва» стають Сергій Рудик (ОВО №198) та Владислав Голуб (ОВО №197).

Побіжний аналіз їхніх сторінок на ФБ справляє враження того, що кожна третя…Навіть не так…Кожна друга копійка, яка надходить в бюджети Черкаської області, поступає завдяки титанічній праці двох молодих політиків.

Читаємо ФБ Сергія Рудика (запис від 6 липня 2016 року):

«Шановні представники черкаських ЗМІ! Щойно, на засіданні бюджетного комітету було ухвалено рішення, яке я в прямому і переносному сенсі я лобіював уже більше року… На додаток до 91 мільйона на ремонт доріг (згідно з розпорядженням КМУ №176 від 16 березня) завдяки сьогоднішньому рішенню ми отримаємо ще понад 110 млн. з кредитних коштів на дорогу Н-01 Київ – Знам’янка від Сміли до Кам’янки і від Кам’янки до межі з Кіровоградською областю. Іще майже 55 мільйонів підуть на ремонт правого проїзду дороги від Черкас до Сміли, і близько 46(!!!) на відрізок зі Сміли до Носачева, про що мене не раз просили мої виборці. Маю сумніви на те, що Черкаська служба автодоріг наздожене мене у моєму марафоні під назвою "виб'ю гроші на дороги!" і вчасно виконає всі формальності й проведе відповідні тендерні процедури…»

А от ФБ Владислава Голуба (запис від 8 липня 2016 року): «…Маю гарну новину. Вчора відбулося засідання Комітету з питань бюджету Верховної Ради України, де були погоджені субвенції місцевим бюджетам з державного бюджету.
Золота ти людина, Юрію Венедиктовичу!

Як писав десь місяць тому, що я особисто лобіював і відстоював на всіх рівнях виділення коштів на придбання рентгенапарату для Золотоніської центральної районної лікарні та рентгенапарату та апарату ультразвукового дослідження для Канівської центральної районної лікарні. Всі бюрократичні щаблі це питання пройшло і тепер можно з певненістю сказати, що ці гроші отримає місцева влада…».


Марк Твен би в таких випадках сказав, що чутки про вирішальний вплив Рудика та Голуба на виділення цих грошей дещо перебільшені. В обох випадках була запущена тривала бюрократична процедура затверджень, погоджень і таке інше. Обидва нардепи були важливими, але звичайними гвинтиками.

110 мільйонів гривень на дорогу від Сміли до Кам`янки й від Кам`янки до кордону з Кіровоградською областю прийшли б і без лобізму Рудика. А рентгенапарат для Золотоніської ЦРЛ придбали б і без Голуба.

Уся їхня робота полягала в тому, що вони «поруч сиділи», коли за ці питання в парламентських комітетах голосували.

Ось ще з «подвигів Рудика» (запис на ФБ-сторінці від 13 липня 2016 року): «З хвилини на хвилину розпочнеться засідання Уряду. Порядком денним передбачено прийняття ряду важливих рішень. Серед них і "хвости" по дорозподілу коштів фонду регіонального розвитку для Черкащини… Приємно, що хоч з 3-го заходу, із тих 11, що лишилися, є об’єкт до якого я маю безпосереднє відношення – садочок "Веселка" у Леськах Черкаського району.
Золота ти людина, Юрію Венедиктовичу!

Минулого року мені вдалося "вибити" 4 млн. на його реконструкцію за рахунок капвидатків з держбюджету. Цього ж року, передбачається ще додатково понад 2,7 мільйона з ДФРРу.

Хочеться вірити, що сьогодні Уряд нарешті схвалить таке важливе для Черкащини рішення і оперативно надішле його до нас в Бюджетний комітет на погодження. Мій голос, певна річ, буде "за"!»


Ось – чергова звитяга Голуба (запис на ФБ-сторінці нардепа від 12 липня 2016 року) : «Завтра відбудеться засідання Уряду, де серед інших питань, буде розглядатися питання виділення коштів через Державний фонд регіонального розвитку, зокрема і для Черкаської області.

Що вдалося зробити:

- виділення 5,5 млн гривень на побудову критого басейну в гімназії імені Скляренка в місті Золотоноша;

- 509 тисяч на ремонт школи в селі Зорівка Золотоніського району;

- 3,3 млн гривень на реконструкцію Ліплявської школи, Канівського району…

Приємно, що виділяється 10 млн гривень на роботи щодо відновлення після пожежі Черкаського драмтеатру.

Завтра засідання Уряду, потім головне відстояти це все на засіданні Комітету з питань бюджету Верховної Ради України. Працюємо далі!»


Не важко помітити, що Рудик і Голуб – ті самі «стрибуни» на фоні футбольної команди...

Кошти з Державного бюджету на кожен із згаданих ними проектів закладені до Державного бюджету. Щойно в профільних міністерствах та відомствах отримують повний пакет документів з області – запускається багаторівнева процедура погоджень. На якомусь із цих рівнів Рудик та Голуб сприяють у виділенні коштів шляхом піднімання рук. І це – все…


відео TheVadim196801
Золоті люди! Все про садочок «Веселка» у Леськах думають…

Сергій Цюрюпа
18.07.2016 17:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter