У непальських горах відтепер є пік "Черкаси"

У непальських горах відтепер є пік "Черкаси"Місяць у Непальських Гімалаях провели черкаські альпіністи. Підкорювачі вершин на висоті 5963 м найменували пік - "Черкаси".

Саме так за підтримки мерії міста і ПАТ «Азот» стартував багаторічний проект «Прапор Черкас на Вершинах Світу». Нові черкаські маршрути з’являться на гірських вершинах світу, які найменуються «Черкасами».
За словами президента Черкаської обласної організації альпінізму і скелелазіння В’ячеслава Полежайка, експедиція виявилася досить цікавою, насиченою, складною, а інколи навіть і небезпечною.
Спочатку альпіністи літаком дісталися до столиці Непалу Катманду, де оформили всі необхідні дозволи, документи, винайняли перекладача, вантажника. До селища, що знаходиться у підніжжі гірських вершин, довелося добиратися 12 днів. Через тропічні ліси черкасці здолали 120 км. Там встановили базовий табір.
– Незважаючи на труднощі 12-денного переходу, незнання мови, перепади температур, найбільшою проблемою виявилися жителі селища, де ми розбили базовий табір, – розповідає В’ячеслав Полежайко. – Вони вимагали величезної плати за перехід через їхню територію. Довготривалі перемовини увінчалися тим, що ми змушені були скористатися послугами вантажників саме з цього селища. Туристи – чи не єдине джерело заробітку непальців.
Вісім днів знадобилося черкаським альпіністам для подолання 5963 м, де вони найменували пік - "Черкаси". Він знаходиться неподалік від піку "Україна".
Наступним серйозним об’єктом для підкорення наших альпіністів стануть семитисячні гори Киргизстану. До цього спортсмени проведуть навчально-тренувальні збори в Криму і в Грузії. Однак це вже буде у 2013 році, повідомили у Черкаській міській раді.
06.11.2012 14:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter