В Умані націоналісти промарширували зі смолоскипами в стилі "Тріумфу волі" Лєні Ріфеншталь

Як інформують у прес-службі обласної організації ВО «Свобода», 18 квітня Уманська міська організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» та Черкаський обласний осередок ВМГО «Сокіл» і ВМГО «Студентська Свобода» за підтримки Ради громадських організацій провели смолоскипний Марш Коліївщини проти соціального гніту та вшанували пам’ять гайдамаків – борців за соціальну та національну справедливість.
В Умані націоналісти промарширували зі смолоскипами в стилі "Тріумфу волі" Лєні Ріфеншталь

Понад півсотні уманчан –членів Уманської «Свободи» та місцевого осередку ВМГО «Сокіл» і патріотичної громадськості міста- під гучний бій барабанів пройшли центральними вулицями Умані від Хреста Коліївщини до Пам’ятного каменю Іванові Гонті та Максимові Залізняку. Націоналісти несли смолоскипи та банери «А тим часом гайдамаки ножі освятили… Час Коліївщини…», «Нам немає, що втрачати, окрім своїх кайданів!», «І повіє вогонь новий з Холодного Яру…», «Це наше місто!», «Наша Країна – Наші Правила!». Під час ходи свободівці та сокільці виголошували гасла на вшанування гайдамаків та проти соціального гніту, зокрема: «Коліївщина!», «Революція!», «Гонта прийде – порядок наведе!», «Україна без холопів! Україна без панів!», «Геть олігархів – свободу народу!», «Очистимо владу – буде порядок!» та інші.
В Умані націоналісти промарширували зі смолоскипами в стилі "Тріумфу волі" Лєні Ріфеншталь

Під час мітингу, що відбувся біля Пам’ятного каменю на місці встановлення пам’ятника Вождям Коліївщини Іванові Гонті та Максимові Залізняку, виступила радник Голови ВО «Свобода» Тетяна Чорномаз. «Як сьогодні був день, а за ним почався вечір, а після нього буде темна ніч, після якої наступить світлий ранок – так і ми переконані, що після мороку, який наразі нависнув над Україною через антинародну владу Януковича та його поплічників – наступить світле воскресіння України, яка зможе раз і назавжди відкинути усі чужинські та ворожі елементи, встановити чесну, українську владу, яка будуватиме Україну на засадах соціальної, національної та історичної справедливості» - висловила переконання Тетяна Чорномаз.
19.04.2012 12:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter