Випускник Першої міської гімназії Олександр Запорожець отримає 100 тис. грн. президентської премії за 2-е місце на Міжнародній олімпіаді з хімії

Черкаський випускник отримає з Фонду Президента України 100 тис грн премії за призове місце на Міжнародній олімпіаді з хімії. Про це інформують у департаменті освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради.

15 вересня на засіданні Уряду схвалено постанову № 959 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Відтепер, щорічно переможці міжнародних учнівських олімпіад з математики, фізики, інформатики та хімії отримуватимуть премії Президента України у розмірі 100 тис. гривень. А учасники ЗНО з найвищими результатами – стипендії Президента України (виплачуватимуться щомісячно протягом року у розмірі 10 тис. грн).

Першим у Черкасах премію у розмірі 100 тис грн отримає цьогорічний випускник Першої міської гімназії Олександр Запорожець, який став «срібним» призером 55-ої Міжнародної олімпіади з хімії і отримав найвищий результат в команді України. Олександр зацікавився хімією з 7 класу і практично щороку був призером міських, обласних та Всеукраїнських олімпіад, а зараз є студентом Київського Національного університету ім. Т.Г. Шевченка.

Денис Сирцов

Провінція
24.09.2021 17:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter