Твори уманчанки Марини Павленко вивчатимуть діти з усієї України

Твори уманчанки Марини Павленко вивчатимуть діти з усієї УкраїниКниги уманчанки Марини Павленко ввійшли до обов’язкової шкільної програми, повідомляє Вечірня Умань. З наступного навчального року в усіх школах України семикласники читатимуть «Русалоньку із 7-Вабо Прокляття роду Кулаківських» - першу книгу із тетралогії Марини Павленко. Загалом світ побачили чотири історії про русалоньку.

«Русалоньку із 7-В або Прокляття роду Кулаківських», «Русалонька із 7-В та загублений у часі», «Русалонька із 7-В проти Русалоньки з Білокрилівського лісу» та «Русалонька із 7-В в тенетах лабіринту» сучасна критика порівнює зі відомими у всьому світі історіями Джоан Роулінг про Гаррі Поттера. Дослідники навіть визначили жанр цих книг – краєзнавчий детектив.
«Русалоньки» свого часу стали переможницями відомого конкурсу авторів «Коронація слова» і проклали широку дорогу до визнання Марині Павленко.

Сама ж авторка дещо розгублено розповідає :
- Взагалі-то, коли я дізналась, що «Русалоньку» (а йдеться саме про першу частину: решта вже рекомендовані для додаткового читання) вивчатимуть у школі, трохи насторожилась: чимало навіть прекрасних класичних текстів стали ненависними дітям якраз через те, що їх «нав’язали» в школі. З іншого боку, моя повістина — сучасна, динамічна, легка і зі щасливим кінцем, чого в програмній українській літературі дуже бракує. Хтозна, може вона якось спонукатиме дитину полюбити читання?

У минулі роки твори Марини Павленко уже входили до шкільних читанок і навіть до програм окремих шкіл, як то Уманської школи-гімназії.
13.11.2012 14:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter