У Чигирині презентували спецвипуск журналу "Пам`ятки України", присвяченого Чигиринському національному заповіднику

Як повідомляють в НІКЗ «Чигирин», наприкінці 2011 року вийшов спеціальний випуск журналу «Пам’ятки України», присвячений Національному історико-культурному заповіднику «Чигирин». Часопис «Пам’ятки України» неодноразово писав про заповідник, а число 2 за 2002 рік було переважно «чигиринським», де крім Чигирина йшлося і про Суботів та Холодний Яр. За останнє десятиріччя відбулося багато змін у Чигирині, які знайшли своє відображення на сторінках «Пам’яток України» №5-6 за 2011 рік.
18 квітня в День пам’яток історії та культури й Міжнародний день пам’яток і визначних місць відбулася презентація цього видання, на яку були запрошені працівники заповідника, вчителі історії шкіл району, керівники краєзнавчих гуртків, представники бібліотек. Заступник генерального директора по науковій роботі С.Ф.Павлова відзначила, що авторами 12 публікацій з 14, вміщених у часописі, є науковці заповідника. І це великий крок вперед, порівнюючи з попереднім спецвипуском.
У Чигирині презентували спецвипуск журналу "Пам`ятки України", присвяченого Чигиринському національному заповіднику

Перед учасниками презентації виступили автори повідомлень, вміщених в журналі. Завідуючий відділом «Резиденція Б.Хмельницького» В.І.Капуста розповів про бастіон Дорошенка Чигиринської фортеці, завідуюча відділом «Музей Б.Хмельницького» О.О.Пискун познайомила з історією створення музею Б.Хмельницького, молодший науковий співробітник Л.І.Харченко продемонструвала слайд-шоу «Поштові листівки початку ХХ ст. з видами Чигирина», старший науковий співробітник І.В.Чепурна розповіла про заходи, які проводяться для підтримання життєдіяльності пам’ятки природи – дуба Максима Залізняка.
20.04.2012 14:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter