Томенко дивується, чому Нацрада бере під "козирок" після звернення черкаських прихильників майора Мельниченка

Томенко дивується, чому Нацрада бере під "козирок" після звернення черкаських прихильників майора МельниченкаПозапланова перевірка «5 каналу» виглядає неадекватною та замовною.
Так вважає голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, коментуючи інформацію про рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення провести позапланову перевірку діяльності «5 каналу».
«В принципі, позапланові перевірки ЗМІ у післявиборчий період можливі, але для цього потрібні надсерйозні причини, що вимагають невідкладного втручання у діяльність засобів масової інформації», – зазначив Микола Томенко.
Якщо взяти до уваги пояснення Нацради щодо необхідності перевірки з огляду на звернення Громадського об’єднання “Комітет підтримки Миколи Мельниченка”, яке «здійснило у період із червня по жовтень 2012 року в домашніх умовах вибірковий запис програм «5 каналу», і на підставі цього засумнівалося, так би мовити, у законності дій телеканалу, то як мінімум три позиції тут викликають застереження.
По-перше, Нацрада активно реагує на звернення зареєстрованої у м. Черкаси громадської організації, про яку з моменту її реєстрації у 2006 році в Інтернет-просторі не можна знайти жодної згадки щодо проведення нею визначної чи хоча би значимої громадської акції. До речі, досить дивно, що з 2006 року у цієї організації не існує навіть своєї Інтернет-сторінки, а тому досить важко говорити про її системну громадську роботу.
Друге застереження пов’язане з об’єктивністю так званого принципу «домашніх умов вибіркового запису програм «5 каналу». І, нарешті, третє застереження викликає те, що цей запис здійснювався у період з червня по жовтень минулого року, тобто – в період парламентської виборчої кампанії.
Підсумовуючи все це, Микола Томенко вважає, що у даному випадку мова йде про чергове неадекватне і, скоріш за все, замовне рішення щодо проведення позапланової перевірки «5 каналу». «А тому, виходячи з рішення, яке прийняв Комітет з питань свободи слова та інформації, про розгляд на кожному своєму засіданні питань можливого перешкоджання діяльності ЗМІ, ми залишаємо за собою право слідкувати за перебігом даної ситуації», – зазначив голова профільного Комітету.
17.01.2013 13:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
14:54 17.01.2013 valentina:
З усіх призначених перевірок Томенка хвилює тільки "5 канал", може тому, що крім комерційної реклами під час виборів на у Черкасах на частоті "5 каналу" ТОВ ТРК "Медіа маркет" транслювали політичну рекламу "Батьквіщини" та Греся?