Черкаський виконком хоче відмовитися від послуг "Нової Якості" з вивезення негабаритного сміття

Відмовитися від послуг "Нової якості" з вивезення великогабариту вирішив черкаський виконком. А все тому, що компанія невчасно вивозить сміття, чим порушує умови договору. Тепер його хочуть розірвати в суді, про це розповів Суспільному міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.



За словами черкащанки Ірина Мацієвської, яка очолює ОСББ по Гоголя, 429, мешканці багатоповерхівки не задоволені якістю послуг "Нової якості".

Великогабарит мешканці викидають не часто. А от гілки з обрізаних дерев не вивозять вчасно:

"Стоїть цей недолугий контейнер посеред двору. Постійно там знаходитсья сміття, навіть коли вони його і вивозять, то частина залишається – вони його не ретельно прибирають. Тоді воно розлітається по місту".

Платити за це щомісяця та по 13 гривень 20 копійок з людини мешканці не хочуть. Тому уклали договір з іншою організацією й повідомили про це "Нову якість". Але платіжки від підприємства досі приходять.

Договір на вивезення великогабаритного сміття міський виконавчий комітет уклав із "Новою якістю" у червні 2019 року. Тоді, зі слів очільника компанії, Андрія Бортника, спільно визначили місця, де люди можуть складати відходи. І в місті встановили 241 контейнер.

Один з них встановили за адресою Михайла Грушевського, 97. Великогабарит забирають за графіком, розповів водій навантажувача Анатолій Фурман. Але, каже, люди, окрім будівельного сміття й меблів, скидають ще й інші відходи:

"Вікна, дерево, гілки стараються якнайбільше туди скидати. Потім замість того, щоб прибирати, ми стаємо це дерево вручну вибираємо звідти, риємося в тому, що вони викидають. І потім їде за нами трактор і забирає залишки негабариту".
22.10.2020 13:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter