У Христинівському районі незаконно вирубили дуби, завдавши шкоди довкіллю на понад 700 тис. грн.

Як інформує начальник управління державного екологічного нагляду у Черкаській області Олександр Позняков, держекоінспекторами виявлено самовільну рубку дерев породи дуб на суму більше 700 (сімсот) тисяч гривень!!!

Місцевий мешканець, який відмовився називати свої персональні дані, телефоном повідомив, що приблизно о 15 годині 22.04.2020 року невідомі особи в адміністративних межах Ліщинівської сільської ради, Христинівського району переміщували дерева породи дуб з лісосмуги, де проводилась вирубка, до пилорами розташованої на господарських дворах населеного пункту трактором синьо-зеленого кольору марки МТЗ.

При детальному обстежені місця вирубки зелених насаджень держекоінспектором Управління державного (екологічного) нагляду у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу встановлено, що в полезахисній лісосмузі, за межами с. Ліщинівка, проведена самовільна вирубка дерев породи дуб. На місці вирубки виявлено залишки гілля, пеньки та частини дерев. Подібні дерева, породи дуб, із відповідними зрізами при спилюванні також виявлені біля пилорами, та поруч з нею.

Внаслідок незаконного видалення зелених насаджень державі завдано шкоду на суму 774 489 грн. 75 коп.

З метою встановлення осіб причетних до вчинення правопорушення Держекоінспекція направила матеріали до Христинівського відділення Уманського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.
24.04.2020 15:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter