Оля з Задзеркалля

Оля з ЗадзеркалляКожна епоха потребує своєї Мерилін Монро. Або Жанни Д'арк. Або Чічоліни.Ім'я некритично.
Спочатку її паплюжать, потім малюють і мастурбують. Потім на неї моляться.
Найяскравіший приклад в Україні - Юлія Володимирівна Тимошенко.
Утім, Черкаси, окрім Тараса і Богдана, породили новий продукт на експорт. Називається продукт "Оля". Молода гарна дівчина. Багато чого досягла в свої роки. І тобі молодіжну раду очолювала, і депутат міськради, і "за колегами-на сесії-«смотрящая", і Палац молоді «з колін підняла». Наразі отримала корону (хоч і тимчасово) директорки обласної філармонії.
Хвиля народного обурення, що здійнялася патріотичною публікою, клімактеричними мисткинями і інтернет-вуайєристами різного роду, накрила простори України.
І ось уже й міністр культури обурюється, гендерні експерти аналізують відсоток спаплюженого гендерного достоїнства Олі, а знавці прекрасного обговорюють сукні юної панночки.
Особисто мені в цій історії неприємні кілька нюансів. Як і в історії з прес-секретарем Сумської прокуратури, усі хворі на "жабу заздрості" акцентують увагу на зовнішніх ознаках і не переймаються суттю.
По-перше, де були усі обурені, коли, всупереч усім нормам Конституції і чинного законодавства, призначалися чиновники різних рівнів? Коли голосувалися неадекватні законопроекти? Бо чмирити одну дівчину простіше?
По-друге, а що принципово нового зпродукувала філармонія за останні роки? Може я в силу своєї культурної убогості чогось не почув? Окрім відмови в проведенні "Павліка Морозова", нічого не запам'яталося. Тобто, керувати меншим Палацом молоді Оля Сисоєва могла і нічого? Біс з нею, з молоддю, там же особливо дерибанити нема чого. А тут такий галас. Ну, розкрадуть частину приміщень, ну посадять Олю. Вам що її шкода? Не вірю! Першими ж будете зловтішатися.
По-третє. Чого усі так занапалися на її покровителів? Ну є хтось, звісно. Тато чи "татко". І що? А може й немає нікого. Може дівчинка вміло використовує чужі лібідозні пориви для власної кар'єри. Це проблема? Коли дама бальзаківського віку на посаді протежує молодого політика - це нестрашно? Яке кому в біса діло хто і з ким спить у вільний від роботи час? Врешті-решт, свічку ж ніхто не тримав. Чи тримав? Давайте фото в студію.
Тепер щодо фото. Чомусь вважається, що якщо молода, приємної зовнішності дівчина викладає свої світлини в соцмережах в купальнику чи просто в звабливій позі - вона курва, проститутка і взагалі - зразок аморальності. Натомість фото чоловіків з дорогими автівками, які явно куплені не на чиновницькі зарплати, або фото на полюванні морального суду не викликають. Чому? Бо жінка має сидіти в гаремі, мати фото з чоловіком, купою дітей, свиней, буряків і накритим столом з наїдками?
Четверте. А чи багато взагалі бажаючих очолити такий колгосп, як обласна філармонія, серед тих, хто найбільше галасує? Як показує практика, такі "тупенькі дєвочки" (як назвали нашу героїню на одному з форумів) дуже працьовиті і відповідальні щодо виконання поставлених завдань. Вони не запаморочують голову своєї зірковістю і просто виконують вказівки керівництва. Принаймні на сесіях Оля дуже вправно помічає хто і як з фракції голосує. І які бонуси за це отримає.
Хто з шановних журналістів, громадських активістів і просто активних інтернет-юзерів готовий піти на держслужбу і просиджувати штани з ранку до вечора за смішні гроші? Щось не надто багато спостерігається. Але ж, шановні, комусь треба і працювати.
А єхидненько коментувати чиїсь кар'єри або хто скільки вкрав нескладно.
Спробуйте принаймні щось зробити. Або щось зруйнувати. Робіть що небудь, люди!
Доки ви перебираєте Оліну білизну, в Україні зникають люди і розпродуюються підприємства. Доки ви обговорюєте Ваню Урганта, нас потроху окупують.
Досить грати в імітацію. Не будьте байдужими. Як сказано в Писанні: "Ти ані холодний, ані гарячий! О, якби ж ти був холодним або гарячим!"
18.04.2013 14:15

Автор: Адам Жоржевич
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
17:59 18.04.2013 Zorro:
Автор пише: "Може я в силу своєї культурної убогості чогось не почув? Окрім відмови в проведенні "Павліка Морозова", нічого не запам'яталося".
Так, авторе! Таки культурна убогість. Пропустити такий факт як створення Симфонічного оркестру минулого року - це ж треба було не тільки рік не відвідувати філармонію, а й якось спеціально вуха затуляти! :)))
Бажаючі очолити філармонію та подати свої документи на конкурс - є. І ми це обов'язково зробимо.