Клоунада

У міжнародний день онкохворої дитини голова Черкаської ОДА Олександр Скічко разом з дружиною відвідали Обласний центр дитячої онкології та гематології. У супроводі пулу представників місцевих ЗМІ.
Клоунада
Усі фото - з офіційного сайту Черкаської ОДА

Нормальний піар-захід. Скічко та Єлизавета Юрушева говорили правильні слова про подвижницьку працю медиків, про увагу до онкохворих, особливо – до онкохворих дітей.

Цитати з сайту ОДА:

О. Скічко: В Україні щороку стається більш ніж 1000 випадків захворювань у дітей. Проте 90% цих випадків можна вилікувати. Однак сьогодні ми маємо іншу статистику – це 50–60%. Нам є куди рухатися і на що рівнятися»…
Клоунада

Є. Юрушева: Я як мама, як жінка, як звичайна людина, дякую вам за те, що ви робите. Це неймовірно. Поруч із вами відчуваєш, що у наших дітей є майбутнє. Спасибі, що ви у нас є…

Маленькі пацієнти Центру дитячої онкології отримали від подружжя іграшкові «скриньки хоробрості» та два планшети. Подарунки придбані коштом фонду Єлизавети Юрушевої. А коли на вулиці, перед вікнами лікарняних палат, актори розіграли театралізовану виставу для дітей, то присутні (не говорячи вже про дітей) відчули душевний щем…

Проте розчулюватись після цього заходу – останнє діло. Тому засовуємо куди подалі мокрі носовички та перетворюємося на цинічних мізантропів. Бо гарну пару Скічко-Юрушева треба спитати: в якій іпостасі вони прийшли з подарунками до онкохворих дітей? Як приватні особи чи як представники держави?

Коли це приватний візит, то їм варто подякувати й поаплодувати. Вони за свої кошти придбали подарунки, замовили акторів, які показали малим виставу.
Клоунада

Але, судячи з велелюдного почету працівників ОДА та журналістів, це все ж таки був візит представників державної влади. Турбота влади про онкохворих дітей - в створенні умов для якісного лікування. І в забезпеченні потрібного обсягу фінансування на ці цілі.

Як не спитати тоді в члена парламентського комітету ВРУ з питань транспорту та інфраструктури Олександра Скічка – чому в 2020 році 104 млн. грн., що були закладені в державному бюджеті на потреби онкохворих перерозподілили…на ремонт доріг та підготовку пілотів?

Однією рукою Слуги народу забирають в української онкології понад 100 млн. грн. Іншою – простягають онкохворій дитині в Черкасах іграшкову «скриньку хоробрості». Зовні це нагадує сльози крокодила. Адже батьки кожної такої дитини збирають на її лікування сотні тисяч гривень. Продають квартири, влізають у страшенні борги.

Хибний піар від людей, які не вміють побудувати простенький причинно-наслідковий ланцюжок. Які удають з себе меценатів, але по суті...По суті в Обласному центрі дитячої онкології сьогодні клоунаду влаштували зовсім не актори.

Олександр Арабач
15.02.2021 18:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter