Сумна тенденція

Сумна тенденція ...упевнений, що чимало колег, переглядаючи останніми днями кримінальну хроніку, теж помітили невтішну тенденцію.

Зокрема:

- Степанецька тергромада на Канівщині, повідомлено 7 липня: під час спільного розпиття спиртного пасинок зламав два ребра вітчиму;

- 7 липня, Сміла. 34-річний чоловік в ході застілля побив до смерті 61-річного товариша по пляшці. Після - спробував спалити тіло небіжчика;

7 липня, Черкаси: 52-річний черкащанин, розпиваючи спиртне зі знайомим, завдав йому близько 30 ударів ножем. Останній помер;

- повідомлено 12 липня, Золотоніський район. 45-річний чоловік, вечеряючи зі співмешканкою з алкоголем, побив її до смерті. Після цього - наклав на себе руки...

Загальних фраз не вживатиму, риторичних запитань не ставитиму.

Ми розуміємо, що в 2022 році до причин, що провокують агресію у людей (часто - родичів чи друзів) при вживанні спиртного, додалася війна.

Понад 4 місяці всі ми- в стані хронічного стресу. Алкоголь може стрес пом'якшити, але зі зростанням кількості випитого - спричинити жахливі сімейні трагедії.

Запроваджувати сухий закон недоречно, гадаю. Люди, особливо в сільській місцевості, будуть так само пити, тільки вже алкоголь нижчої якості.

На жаль, нічого з цим не вдіяти. Пити будуть багато через смерть рідних та близьких на війні. Щоб вгамувати внутрішній біль та заганяючи всередину страх. Пити будуть солдати, які повертатимуться з війни (горезвісний "в'єтнамський синдром").

Максимум, що можна зробити ЗМІ та журналістам, - максимально широко інформувати про те, що під час війни випадки насильства між рідними та друзями під час розпиття спиртного частішають.

Не слід виміщувати агресію на найдорожчих, слід берегти найрідніших. Від своїх внутрішніх демонів - особливо. Кардинально на ситуацію така інформаційна кампанія не вплине. Але когось може зупинити.

Із завершенням війни ситуація ще ускладниться, на жаль...

Сергій Цюрюпа
12.07.2022 15:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter