Навіть думати "влом"...

Навіть думати "влом"...Ми вже повідомляли, що минулого тижня депутати Черкаської міськради призупинили дію “Прозорро” в Черкасах до 1 квітня 2017 року.

Координатор КМГО «Молода Черкащина» Вікторія Феофілова докладно розповіла, як депутати міськради Черкас скасували "Прозорро" . Зокрема, Вікторія писала:

“...а далі, почалася взагалі казка, можна даже було б Оскара присуждать за цю гру. Палаючи праведним гнівом, секретар міської ради роздав усім депутатам комерційну пропозицію від юристки Людмили Бордунос, яка надає послуги підприємцям, що працюють в Прозорро. І одночасно є секретарем комісії по закупівлям. Уявляєте? Ви бачите в цьому вселенську змову, яка доводить, що всі рекомендації комісії (16 осіб, 8 з яких – представник фракцій) заточені під те, щоб Бордунос отримувала гроші на карман? Нє? Дивно, бо депутати побачили. Мер так той вобще від такої підлості аж позеленів: І оце, Романович, у тебе справжні документи? Це так і було, Бордунос пропонує свої юридичні послуги? Бізнесменам? Щоб вони торгували в ПроЗорро? Ну це взагалі… Ей, хто там у нас прокурор? Ви розберіться! Це ж корупція! А комісію я ліквідовую! Ви мене образили цим. Я до вас з усією душею, я всігда був категоричним прихильником Прозоро, але після цього… Мір уже не буде прєжнім. Думаю, що треба все це відмінять, тобто «привести до відповідності чинному законодавству», як каже наш поважний секретар. Депутати розхвилювалися не на шутку і попросили перерву, щоб осознать всю подлость Бордунос і комісії вцілому...”

Майже одразу мер Черкас Анатолій Бондаренко своїм розпорядженням ліквідував комісію для контролю за здійсненням закупівель. 

Сьогодні на ФБ Анатолій Бондаренко пояснив своє рішення: “...нормально, коли платники податків хочуть знати, як і на що витрачаються їхні кошти. Зрештою саме для цього в міськраді й було свого часу створено Комісію для контролю за здійсненням закупівель, товарів, послуг та робіт виконавчими органами, комунальними закладами, установами, підприємствами Черкаської міської ради. Однак на останній сесії стався, на мій погляд, досить прикрий інцидент, пов’язаний із підозрою одного з членів вищезгаданої комісії у спробі «заробити» на контролі влади від громадськості. Утримаюся від коментарів з цього приводу, оскільки переконаний, що такі випадки – компетенція прокуратури. Однак навіть сам факт виникнення такої підозри у депутатів міськради залишити поза увагою я права не мав. Тому своїм розпорядженням від 18 листопада ліквідував згадану вище комісію...”

Отже, для того, щоб «ліквідувати згадану вище комісію”, яка складалася з 16 осіб, мерові Черкас Анатолію Бондаренку достатньо лише “підозри депутатів міськради”.

І посіяв цю недовіру, що вразила Бондаренка, був Олександр Радуцький. Секретар міськради, який всюди ходить за мером Черкас, як нитка за голкою.

Що тут скажеш? Міська рада Черкас на чолі з мером та секретарем відчула смак грошей. При чому їм “влом” навіть напружуватись для пояснення своїх дій.
Навіть думати "влом"...

А навіщо?

Сергій Цюрюпа
21.11.2016 17:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter