Академія брехні

Академія брехні Телеканал «Інтер» днями показав інформаційний сюжет, який мав завдати разючого удару по жалюгідним залишкам політичної репутації мера Черкас.

Трьох соціальних будиночків – буревісників «нової філософії будівництва житла в Черкасах (С.О. Одарич) - в мікрорайоні «Яблуневий», на спорудження яких з бюджету було виділено 1,8 млн. грн…не існує на карті міста.

Це з`ясували у спілці воїнів АТО, підшукуючи житло для сімей учасників російсько-української війни.

Земля навколо будинків – у півтораметрових бур`янах, нутрощі «готових на 95 % будинків» -розкрадені.

За 4 останніх роки Провінція не раз писала про «манілівський проект» мера Черкас, який колись з фанфарами оголосив про впровадження в місті «нової філософії будівництва житла» (статті можна прочитати тут і тут).

У жовтні 2011 року Одарич обіцяв, що через два місяці три демонстраційні будинки буде завершено, і згодом поруч з`явиться ще 18-ть «доступних» котеджів. Місто брало на себе підведення комунікацій, а «Черкасиінвестбуд», за допомогою новітніх технологій, - мав займатися виключно зведенням.

Придбати такий будиночок мали б ті, хто стоїть у черзі на житло. Так обіцяли в мерії. Вартість 1 кв. м буде значно меншою, ніж ціна квартирного метра у багатоповерхових будинках.

Якщо в Черкасах колись буде відкрито «Академію брехні», то мерові Черкас за історію з котеджами у «Яблуневому» обов’язково вручать почесний «ніс Пінокіо»

Життя спростувало все, що просторікував Одарич : і про нову філософію будівництва, і про спорудження житла, яке на 20-30 % дешевше, і про 18 котеджних будиночків за новітніми технологіями.

Сьогодні – мовчить. За міську владу перед «Інтером» відбивався Олександр Ільченко. А він прийшов до мерії рік тому, отже які до нього можуть бути питання?

Коло замкнулося: 1 мільйон 800 тисяч гривень з бюджету Черкас (це тоді, коли долар був по 7,5-7,8 грн.) «розсмокталися», брехня забулася, а всі причетні до провалу з «доступним житлом» давно працюють на нових посадах.

Окрім Одарича. Днями він…презентував "містобудівний маніфест розвитку Черкас". Назва маніфесту - «Черкаси – місто для людей».Презентація, як завжди, - блискуча.

Через півтора місяці – чергові вибори. Олегович відкрив сезон полювання на цапів, які звично труситимуть за морквиною з його засмальцьованих кишень.

Сергій Цюрюпа
14.09.2015 16:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter