Істина - в "Відрі"...

Наприкінці минулого тижня поет і екс-нардеп Леонід Даценко отримав, ймовірно, найкорисніший урок у житті. Виявляється, для того, щоб стати «героєм дня», не треба в кожному номері газети друкувати «простирадла» на тему «Революція – це Я». Не обов`язково видавати одна за одною збірки громадянської лірики та еротичної поезії. Варто просто мовчки посидіти… На установчому з`їзді партії «Відродження». І цим підірвати спокій патріотичної спільноти Черкащини.
Істина - в "Відрі"...
Віталій Хомутинник та Віктор Бондар на з`їзді. Даценко - за ними

Нагадаємо, що «Відродження» заснували у червні 2004 року. Першим лідером партії був Георгій Кірпа, який після помаранчевої революції наклав на себе руки(чимало хто й досі вважає, що Кирпі «допомогли» це зробити).

Бренд «Відро…» (так на політ жаргоні називають цю партію циніки) довго чекав на те, щоб його підібрав хтось впливовий. І це сталося 5 червня 2015 року. На установчому з`їзді партії «Відродження» було оголошено про ребрендинг партії, зміну керівника (замість маловідомого Віктора Остапчука – екс-міністр транспорту та голова Дніпропетровської ОДА при Януковичі – Віктор Бондар) та участь у майбутніх місцевих виборах. Також на з`їзді оголосили про об`єднання з однойменною депутатською групою у Верховній Раді.

До складу депутатської групи «Відродження» в парламенті входить 22 народних обранці. Одне лише озвучення їхніх прізвищ – це пісня для щирого українця, рясно здобрена густим матюччям. Екс-регіонали Геллер, Кіссе, Хомутиннік, Кацуба, Святош…Усі вони не потребують додаткових свідчень щодо безмежної поваги за роль у подіях 2013-2014 року.

Ну а приспівом для цієї пісні є прізвища 4 черкаських нардепів-мажоритарників – Геннадія Бобова, Антона Яценка, Володимира Зубика та Валентина Ничипоренка.

Мовчазне сидіння у другому ряду «відро» - делегатів Леоніда Миколайовича Даценка та його бойової колежанки Тетяни Воронцової не може бути випадковістю. Може, Даценко вирішив згадати про старовинну журналістську забаву «Репортер змінює професію», проник на з`їзд, прикинувшись молодим Брежнєвим? А як же бути з клаптиком паперу, дуже схожим на делегатський мандат?

Факт – річ уперта. У сіті регіонального «Відра» потрапила одна з найхаризматичніших форелей Черкащини.

- У чому сила, брате Зубик?
- У «Відрі», Леоніде, у «Відрі»?


- Це буде партія, де будуть зібрані сотні, тисячі людей, кожен з яких є успішним і створив у своєму конкретному містечку, районі, селі, області конкретні об`єкти і конкретні робочі місця…. Про це сказав лідер «Відродження» Віктор Бондар журналістам у кулуарах (відео з Бондарем і Даценко - на другому плані - можна подивитися тут).

- Навряд чи Даценко, на відміну від цукрового магната Бобова чи конезаводчика Ничипоренка, створив «конкретні об`єкти» й конкретні робочі місця. Однак кастинг за право стати своїм для Бондаря й Хомутинніка Леонід Миколайович дійсно склав на відмінно.

Останні місяці він так настільки «закошмарив» Ткаченко і компані інформаційними наїздами, що ті вже просто не знають – в який бліндаж сховатися. Нехай не завжди ці кавалерійські наскоки були витонченими, іноді – не товаришували з логікою. Але вражала не якість, а кількість «наїздів».

Тепер очевидно, що в Даценка не біс вселився. Він кастинг проходив. На членство в потужній опозиційній партії.

Несвідомо Леонід Миколайович повторює шлях іншого талановитого черкащанина Володимира Олійника. «Сніданок» Володимира Миколайовича в українській політиці розпочався з членства в націонал-демократичному «Соборі», на обід екс-мер Черкас посьорбав супчику в «Батьківщині», а після того, як його таланти не оцінили тимошенки з турчиновими – пішов вечеряти до «Регіонів. Тепер –бешкетує на телешоу в Москві.

Даценко теж стартував в націонал-свідомій УНП Костенка, потім – «Батьківщина», тепер от – дніпропетровське «Відро…»

Щоб у зрілому віці змінити політичну орієнтацію на 180 градусів – для цього треба мати мужність. Активне нерозуміння – чи не найлегше, що може очікувати на «поета епохи «Відродження» з боку учорашніх соратників.

Заздрісні люди можуть пригадати, як півтора місяці тому сьогоднішній партайгеноссе Даценка – нардеп Антон Яценко - , образившись на переливи його «Дзвону», дорікнув поетові - обережніше із зеленим змієм (читайте «Рецепт Великого Пурица»).
Істина - в "Відрі"...

Тепер ми знаємо – Яценко помилявся, думаючи, що для Даценка істина – у вині.

Істина – в «Відрі»! І персональне "відерце" Леоніда Миколайовича тепер буде повним, як ніколи...

Кіндрат Булавін
08.06.2015 17:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter