Екс-начальник УМВС Каплій: Потішний "штурм" Черкаської ОДА 23 січня організував начальник УМВС в Черкаській області Ліпандін

Екс-начальник УМВС Каплій: Потішний "штурм" Черкаської ОДА 23 січня організував начальник УМВС в Черкаській області ЛіпандінЕкс-начальник УМВС та УСБУ в Черкаській області Микола Каплій, який оголосив «Англії» 3-денний ультиматум, але капітуляції так і не дочекався, почав оприлоюднювати інсайдерські подробиці штурму Черкаської ОДА 23 січня. Як інформує «Прочерк», посилаючись на Миколу Каплія, про події в ОДА йому розповіли міліціонери, які були присутні на місці подій.
– За багато годин до того, як розпочався штурм, в Черкаську ОДА було заведено близько 30 невідомих людей, оснащених гумовими кийками американського зразка (таких на озброєнні в міліції нема), захисними шоломами, балончиками зі сльозогінним газом та іншими захисним речами. Вони були розміщені на першому, другому, третьому поверхах. Їх там годували, поїли, горілку давали… – почав розповідати Микола Васильович.
Опісля, за його інформацією, в ОДА прибув сам начальник УМВС у Черкаській області Володимир Ліпандін.
– Він завів туди певну кількість міліціонерів особового складу. Мало хто з них був оснащений кийками та балончиками. За шоломи навіть говорити не доводиться. Тобто кинули: як було, так і йдіть. Пан Ліпандін особисто у фойє провів інструктаж, на якому заявив: «Ми маємо показати жорсткість. Маємо показати всій Україні приклад, як треба боротися з цими… (знаєте, як їх називають)», – зазначив Каплій.
Він запевнив, що «міліціонерів там тримали довго, без води та їжі».
– Було затримано міліцією при штурмі 58 осіб. Але з них в приміщенні лише одиниці затримали. Знову ж таки команда Ліпандіна, Іващенка. Вони поставили оточення в районі музучилища, «Сільпо» по кварталу від того, де відбувалися події, і сказали: «Хапати всіх і везти у Соснівський відділок». Так от мені міліціонери, які там стояли, розповіли, що не знали, чи затримані діти справді були при штурмі чи ні. Їх тупо «відловлювали». Більшість тих, кого затримали, до цієї події ніяк не причетні. Про це мені теж міліціонери розповіли. Їх ще й підганяли, що «малувато позатримували», – каже Каплій. – На наше 280-тисячне місто і 58 затриманих… Дійсно, Ліпандін по цьому показнику вийшов на перше місце в державі.
12.02.2014 11:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter