Непозбувна бентега губернатора правовірного

Непозбувна бентега губернатора правовірногоУ своєму житті губернатор Черкащини Олександр Вельбівець багатьом має завдячувати Петру Порошенку. Президент його оцінив, наділив довірою і дав можливість проявити адміністративні таланти на малій батьківщині.

Але в останні дні й ночі черкаський губернатор не може не перебувати в стані непозбувної бентеги. Петро Олексійович мріє про другий президентський термін. Це для Вельбівця, звичайно, добре. Але знову в’їхати на Банкову, 11 Порошенко хоче на томосі. І в рамках передвиборчого турне (хоча й неоголошеного, але по факту – саме так) привезе томос у Черкаси 18 січня, в п’ятницю.

Як головний чиновник області, Вельбівець має зробити все, щоб візит томоса в компанії Порошенка та Єпіфанія пройшов на найвищому рівні.

А що робити Вельбівцю, як відданому вірянину УПЦ МП?

Голова Черкаської ОДА, член БПП «Солідарність» і член команди Порошенка Вельбівець повинен радіти, що Україна отримала незалежну Православну Церкву України, має свого предстоятеля – митрополита Київського і всієї України Єпіфанія.
Непозбувна бентега губернатора правовірного

А от в очах вірянина УПЦ МП Вельбівеця - до Черкас їдуть очільники розкольницької церкви, яка з однієї неволі – московської, потрапила в іншу – Константинопільську. І очолює ПЦУ онук патріарха Філарета (бомбове інтерв’ю на цю тему митрополита Черкаського й Канівського Софронія читати тут). І все це - в рамках фактично передвиборчого турне керівника світської держави, який прагне вдруге стати президентом, міряючись з Москвою томосами…
Непозбувна бентега губернатора правовірного

В такій ситуації Ленін порадив би Вельбівцю вчитись, вчитись і ще раз вчитись. Що в існуючих історичних реаліях звучить як «молитись, молитись і знову молитись».

Щоправда, жоден святий не допоможе черкаському губернатору виплутатися з тенет когнітивного дисонансу, що вирує в його голові.

Втікти на лікарняний – не вийде. Ставки надзвичайно високі. Та й до сьогоднішнього дня в АП не затвердили жодного заступника голови ОДА. Виконавчу вертикаль в області представляє один губернатор та «уламок» попередньої команди Костянтин Омаргалієв, що сидить в ОДА на пташиних правах.

Лишається старий та перевірений спосіб поведінки в екстремальних умовах. Все підготувати, організувати і щиро радіти. Зустрічати, цілуватися й хреститися. Правою рукою. А ліву - тримати в кишені, викрутивши там відому конструкцію з п’яти пальців.

Світський шеф буде задоволений. І Бог «нє Тімошка», бачить трошки…
Непозбувна бентега губернатора правовірного

Іншого виходу немає.

Чи є?

Сергій Цюрюпа
16.01.2019 17:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter