Пастка для мільярдера

Пастка для мільярдераЗа 12 днів до проведення чергових парламентських виборів (які традиційно назвуть найбруднішими в новітній історії України) чимало експертів публічно заявляють про фальсифікації, до яких вдасться влада при підрахунку голосів. Сьогодні на редакційну скриньку «Провінції» прийшов лист. Оприлюднюємо його з незначними скороченнями. У ньому міститься робочий план проведення виборів на 194-му окрузі (місто Черкаси). Автор нам відомий, і його компетентність в проблемі не викликає у редакції сумнівів. Із зрозумілих причин, він просить не називати його прізвище…
Шановна «Провінція»! Написати вам спонукав матеріал, в якому ви спробували написати про розклади на 194-му виборчому окрузі. Не буду ображати автора. Але він «не в темі». Коли вам буде цікаво, розповім, що розігрується на виборах в Черкасах насправді. Попереджаю одразу, що не буду давати оцінку фактам. Чесно кажучи, викладаючи це, переслідую свій маленький інтерес. Цього разу мій інтерес співпадає з бажанням місцевої громади провести більш-менш чесні вибори.
Отже, переможцем на 194-му окрузі має стати Валентина Жуковська. Гадаю, всі розуміють, про що я. Є впливова в Україні людина – Дмитро Васильович Фірташ. Його мета – створити у Верховній Раді велику й впливову групу депутатів. Партійність не має значення. Люди Фірташа є в списку комуністів та регіонів, в Об`єднаній опозиції та в Кличка, у Тягнибока і Королевської. Є багато мажоритарників. Жуковська – одна з них. Її відмінність від інших у тому, що вона –людина Фірташа офіційно.
Її підтримує ваш губернатор. На Жуковську працює мер Черкас. Однак рейтинг Жуковської жодного разу не перетинав 10 %. І зараз він коливається в межах 7-8 %. У Булатецького – 18-ть відсотків. Як зробити так, щоб перемогла Жуковська?
Не так вже й складно. На 194-му окрузі є два зручних для влади кандидати. Головний лікар онкодиспансеру Віктор Парамонов (Партія регіонів) та директор регіонального відділення стандартметрології Віктор Білоусов (Компартія). Білоусов очікувано має 10 %. Парамонов має несподівані 14 %.
Обидва кандидати – повністю залежні від влади. Їх можна зняти з перегонів в будь-яку хвилину. І все ж ніхто знімати їх не буде. Комуністичний електорат Білоусова проголосує за Жуковську? А бюджетники Парамонова підтримають людину Фірташа? Отож бо.
Тому і Парамонов, і Білоусов підуть до кінця. Вони – донори для Жуковської. Чим вище їх спільний рейтинг, тим вірогідніше перемога Жуковської.
Нехай результат Булатецького буде 18 %. Можна навіть на 1-2 % більше. Не суть. Бюлетені з голосами за опозиціонера відстежуватимуть його представники в дільничних комісіях. Нехай відстежуватимуть. Їм на заваді ніхто не ставатиме.
Далі все буде в руках голів дільничних комісій. Точно знаю, що більшість з них – на «гачку». Вони повністю підконтрольні владі. Всіх ретельно проінструктували. Поки представники Булатецького будуть рахувати свої голоси, інші…Інші будуть приплюсовувати до 7 відсотків Жуковської 14-ть % Парамонова і 10 % Білоусова. Щось обом залишать. Наприклад, 5 % буде у Парамонова і 4 % - у Білоусова. Жуковська ж в запеклій боротьбі випередить Булатецького на 1,5 – 2 %.
Хочете сказати, що Парамонов і Білоусов можуть протестувати. Не будуть. Білоусову 64 роки, він пенсіонер. Його легко зняти з роботи хоч завтра. Парамонова хоч завтра можуть звільнити, наприклад, за якісь зловживання. Тому Білоусову з Парамоновим рипатись немає резону.
Не дивлячись на це, перемога Жуковської легкою не буде. Коли почнуть рахувати голоси, команді Фірташа сповістять про реальний результат. Потім скажуть, що треба зробити. І зроблять, куди дітися…Як кажуть, кому війна, а кому – рідна мати.
Таким є план номер один по проведенню виборів на виборчому округу №194. Чи можна йому чимось завадити? Не знаю. Хто попереджений, той озброєний. Думайте.
N.N.
16.10.2012 20:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
23:39 16.10.2012 CompyT:
Уважаемый Григорий!
Если на ночь пить цикорий,
То в статье о кандидате,
Что мечтает о мандате
Между строк не напрягаясь
В слов трясину погружаясь,
Вы рассмотрите и трактор,
И тарелки и реактор!
Так причем же здесь редактор?
Лучше Гриша водку кушай
И собачий лай не слушай!
22:13 16.10.2012 Grigoriy:
Уважаемый редактор!
Может, лучше - про реактор?
Про любимый лунный трактор?!
Ведь нельзя же! - год подряд:
То тарелками пугают -
Дескать, подлые, летают;
То у вас собаки лают,
То руины - говорят!
21:21 16.10.2012 CompyT:
А хто заважає представникам Булатецького переглянути бюлетні інших кандидатів? Оближуться в Жуковської. Замутки не пролізуть.