Холодильники привезли...Як радіють дітлахи!

Смілянщина закохалася всерйоз і надовго. Предмет народної любові — народний депутат України Сергій Рудик. Здібний учень “Льоні-Космоса” оговтався від кошмару 2014 року, - тоді команда Коломойського ледь не перетворила респектабельного метросексуала, керівника Держкомзему, в бійця добровольчого загону на російсько-українській війні...
Холодильники привезли...Як радіють дітлахи!

Сьогодні Сергій Рудик вжився в роль чарівника-благодійника, надію бюджетників округу. Виборці щодня дякують Сергієві Ярославовичу за звитягу й невтомну працю на їхнє благо. Нардеп скромно колупає пічку.

Як часто буває в епоху всесилля соцмереж, заслуги нардепа Рудика мають місце бути. Але полягають вони переважно в тому, що Рудик співчуває Добру, в цілому, й має добре налагоджену систему постачання інформації, зокрема.

- Не оминув сьогодні своєю увагою і дошкільні навчальні заклади Сміли, - написав Сергій Рудик на Фейсбуці 16 січня. - Так, відвідав два Смілянські дитсадочки: № 19 "Світлячок" та № 23 "Чиполіно". Тут, минулого року, за "вибиті" мною кошти цільової субвенції, було замінено вікна та відремонтовано покрівлі дитячих павільйонів на загальну вартість 100 тис. гривень. Також за останні 2 роки в обох садочках, не без мого сприяння, було придбано нові холодильники та, що не менш важливо, нові кухонні печі в їдальні. Скориставшись нагодою, скуштував приготовлену місцевими кухарями випічку. Було дуже смачно)...
Холодильники привезли...Як радіють дітлахи!

Допитливий читач і без нас вже зрозумів, що персонально Сергій Ярославович ніяких субвенцій на дитячі садочки в Смілі не “вибивав”. Адресна допомога з Держбюджету дійшла б до “Світлячка” й “Чиполіно” за будь-яких умов. Тому формулювання “вибиті мною кошти” - на вікна й покрівлю й холодильники, придбані “ не без мого сприяння” - елементарна персоналізація добрих справ на непричетній до них надзвичайно скромній людині.

Рудик не згадує про те, як батьки й діти зі “Світлячку” й “Чиполіно” кілька днів поспіль сиділи на низькому старті, очікуючи візиту благодійника за бюджетний кошт.

Спочатку Сергій Ярославович обіцялися відвідати дітлахів одразу після Різдва.

У Смілі — канікули. І в школах, і в дитсадках. Наступного після різдвяних свят дня батьки приводять дітей в садочки. Треба ж бо сказати “дякс” нардепу. Дітей перевдягнули в святкові новорічні костюми, нудні хвилини очікування тягнуться безкінечно...Рудика нема.

Наступного дня все повторюється знову. Зранку батьки піднімають малюків, приводять до садочку, перевдягають. Остання генеральна репетиція. Останні хвилини чекання... Сергія Ярославовича знову немає.

Виплеснути на нардепа кілька кухлів дитячою любові вдалося тільки з третьої спроби, 16 січня.
Холодильники привезли...Як радіють дітлахи!

Холодильники привезли,
нові вікна, щоб не мерзли...
Зремонтовані дахи
Як радіють дітлахи!


...Добре поставлений дитячий голос читає нардепу вже 240 разів відрепетируваний текст.
Холодильники привезли...Як радіють дітлахи!

Сергій Ярославович відчуває себе майже Леонідом Іллічем Брежнєвим на Усесоюзному з`їзді червоногалстучної піонерії. Скільки ще добрих справ треба на себе взяти. І робити при цьому таку мармизу, що нічого б того не було, якби не ти.

Важка, але яка приємна робота. Тільки б не надірватися від перевтоми...

Кіндрат Булавін
23.01.2017 18:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter