Поплавський: Пенсії треба підвищити до 2000 гривень

Мізерні пенсії - одна з найболючіших проблем для черкасців. Люди не можуть вижити на ті гроші, які пропонує їм держава. Аби змінити ситуацію необхідно терміново відмінити пенсійну реформу та збільшити мінімальну пенсію, - вважає кандидат у народні депутатиУкраїни від Черкас Михайло Поплавський.
Поплавський: Пенсії треба підвищити до 2000 гривень

- Михайло Михайлович, Як ви можете оцінити ситуацію з пенсійним забезпеченням в країні?

- На сьогодні мінімальна пенсія дорівнює 894 гривні. На ці гроші неможливо навіть нормально харчуватись. Цього вистачає на сплату комунальних послуг і все, лише хліб і молоко, можливо,ще декілька кілограм картоплі! Це просто знущання!Моя мама, яка померла два роки тому,майже все життя була ланковою в колгоспі,зранку до ночі тяжко працювала в полі,а отримувала 749 гривень пенсії. Слава Богу, я мав змогу їй допомагати.Але у дуже багатьох стареньких нікого немає або діти ледве зводять кінці з кінцями. Що тоді робити?! Люди все життя працювали накраїну, а в кінці отримали жебрацьку пенсію – така їм подяка за це?!

- Таке враження, що в країні іде війна…

- Так і люди кажуть: ми так жили під час війни. Сьогоденність пенсіонерів – це боротьба за життя, за шматок хліба, як у воєнні та повоєнні роки. Але ж війни немає! Виходить, що країна веде війну проти свого населення, людей, які віддали молоді роки свого життя, працюючи на підприємствах, заводах, які зараз збагачують олігархів.
Поплавський: Пенсії треба підвищити до 2000 гривень

- Яка мінімальна пенсія повинна бути в країні?

- Мінімальна пенсія на сьогодні повинна складати не менше 2000 гривень, аби люди могли нормально харчуватися. Таку пенсію повинні отримувати люди з мінімальним стажем. Проте люди, які пропрацювали все життя заслуговують на 3000 і більше гривень на місяць. Це буде справедливо.

- Чи потрібно скасовувати пенсійну реформу-2011?

- Пенсійна реформа – це геноцид проти українського народу! Вона не принесла нічого, окрім підвищення пенсійного віку. Однак пенсійний вік підняли, а медичну реформу провести забули. Відтак показник тривалості життя українців залишився одним з найнижчих в Європі, а отже не всі люди в Україні доживають до пенсійного віку. Пенсійна реформа вбиває наших батьків і робить наше з вами майбутнє жебрацьким.Її необхідно терміново скасовувати!
26.11.2013 10:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter