Старікова вважає, що в Черкаському районі панує розруха, безробіття та антипокращення

Старікова вважає, що в Черкаському районі панує розруха, безробіття та антипокращення Невтішний висновок зробила депутат Черкаської обласної ради Наталія Старікова, аналізуючи виконання обласної цільової програми "Село Черкащини 2020". Вона побувала у 18 селах Черкаського району і резюмувала: що не село – то претендент на знищення.
"Поспілкувавшись із людьми про їх болючі проблеми, в мене склалося враження про бездіяльність керівництва району, – заявила на сьогоднішній сесії обласної ради Наталія Старікова. – Назву конкретні приклади: у Мошнах із 24 підприємств і організацій не лишилося жодного працюючого. Останнім було закрито завод "Верес". Схожа ситуація в Яснозір'ї, де майже зупинено два підприємства, які забезпечували робочими місцями селян. Від безробіття потерпають майже всі села Черкаського району. Люди вимушені їхати працювати в Черкаси, де теж гостро стоїть проблема з роботою. Тим часом районна влада звітує – за 8 місяців нинішнього року створено 700 робочих місць. А це ж 1% від кількості населення району! Хіба зможуть ці цифри вплинути на ситуацію?".
За словами Наталії Старікової, безробіття на селі далеко не єдина проблема.
"Амбулаторія в Яснозір'ї на межі закриття, а персонал ризикує залишитися без роботи. Кричуща ситуація із дитячим садком, у якому три місяці не можуть завершити ремонт через затримку платежів казначейством. Загалом від проблем із дитячими садочками потерпають і Руська Поляна, Мошни, Свидівок і Шелепухи. В Будищі нема коштів на ремонт Будинку культури. Напередодні Дня села у його приміщенні обвалилася стеля, лише дивом не постраждали люди. У Геронимівці проблеми зі стабільним водопостачанням і стихійним сміттєзвалищем. Так само як у Мошнах і Байбузах. Роками ці проблеми лишаються невирішеними. Дільнична лікарня Руської Поляни з дня на день може залишитися без транспорту, бо на ремонт машин і на пальне немає коштів. На кричущу відсутність медикаментів у ФАПах скаржаться в усіх селах району. У Будищі сільський голова мусив сам дзвонити в район і просити привезти хоча би вату й зеленку у ФАП! То чи мають моральне право чиновники з департаменту охорони здоров'я ОДА писати у відповіді на депутатське звернення, що рівень надання медичних послуг населенню Черкаського району задовільний?", – обурилася депутатка.
Вона закликала депутатський корпус негайно створити виїзну робочу комісію з вирішення проблем Черкаського району, щоби депутати та керівники профільних департаментів вийшли з кабінетів і на власні очі побачили, як живуть прості селяни, візвітувалися перед ними та доклали максимум зусиль для вирішення болючих проблем громад.
25.10.2013 13:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter