Жуковська: Транспортна реформа в Черкасах зупинилася

Жуковська: Транспортна реформа в Черкасах зупинилася Почесний президент ПАТ «Азот» Валентина Жуковська висловила власне ставлення до «тролейбусної епопеї» на сторінці в «Фейсбуці».

"Всім відомо, що транспортна реформа у Черкасах зупинилася. Зупинилася на стадії написання Концепції, закупці коштовного світлофорного обладнання та розтраті коштів, передбачених на закупку тролейбусів.
Після декількох невдалих тендерів попереднє керівництво міста звернулося до АЗОТа по допомогу. Мова шла про те що, придбані АЗОТом 15 тролейбусів будуть викуплені містом. Підприємство тролейбуси закупило, при чому у того виробника, який переміг на одному з тендерів. Натомість, з боку міської влади не було вчинено жодних дій, щодо викупу цих тролейбусів.
Я дуже добре знаю ситуацію із міським бюджетом. Мені відомо, що передбачені 30 млн. грн. на закупку нових тролейбусів минулого року – були розтрачені на інші цілі. Розумію, що тролейбуси місту потрібні. Ми готові підтримати прийнятні механізми вирішення цієї проблеми, оскільки розуміємо її масштаб для міста. І думаю, що з часом, сподіваюся найближчим, ми вийдемо на якесь рішення. Проте слід розуміти, що транспортна реформа – це не тільки питання нових тролейбусів. Необхідно мислити глобально та стратегічно:
1. Розробити концепцію транспортної реформи (це вже було зроблено), змінивши логістику маршрутів.
2. Об’єднати різних муніципальних перевізників (тролейбуси, автобуси) у єдине підприємство, задля вирішення питань ефективного управління та вихід на беззбитковість.
3. Надати муніципальному перевізнику комерційно привабливі маршрути.
4. Відновити рух тролейбусів та автобусів у вихідні дні.
5. Відновити роботу диспетчерських пунктів, забезпечити чіткий графік роботи перевізників.
6. Розробити та реалізувати програму соціальних проїзних квитків, забезпечивши перевезення пільгових категорій населення УСІМА перевізниками.
Тому, повторюю - ми готові розглянути та підтримати прийнятні механізми виведення наших тролейбусів на лінію. Але це має бути здійснено у рамках послідовної і повноцінної транспортної реформи"
22.07.2013 18:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter