Байбуз: Я не телефонував Анжелі Одарич, не отримував вказівок про перевірку її магазину та не давав таких вказівок підлеглим

Байбуз: Я не телефонував Анжелі Одарич, не отримував вказівок про перевірку її магазину та не давав таких вказівок підлеглим Виконувач обов`язків начальника ДПІ у м.Черкасах ГУ Міндоходів у Черкаській області Юрій Байбуз направив відкритий лист ЗМІ з приводу останньої заяви екс-мера Сергія Одарича.

Днями ваше видання з посиланням на сторінку у соціальній мережі Factbook колишнього Черкаського міського голови Сергія Олеговича Одарича поширило інформацію про те, ніби «начальник ДПІ у м.Черкасах Юрій Михайлович Байбуз вимагає закрити магазин «Марель» та з’явитися до нього з «усіма документами» від власника магазину – Анжели Августинівні Одарич».
Дана інформація є наклепом і провокацією. Я не телефонував Одарич Анжелі Августинівні з приводу роботи магазину «Марель», не отримував вказівки щодо перевірок магазину і не давав таких вказівок підпорядкованим працівникам.
Водночас ДПІ у м.Черкасах ГУ Міндоходів у Черкаській області неодноразово наголошувало, що перевірки суб’єктів господарювання проводяться лише згідно затверджених планів; фактичні перевірки наразі взагалі не проводяться. Так, вказаний у повідомленні суб’єкт (магазин «Марель») відсутній у переліку перевірок на 2013 рік. Тобто у працівників органів Міндоходів області не було жодних підстав і приводів виходити на зв’язок з власником або директором цього закладу торгівлі!
Тим більше, що ми постійно доводимо до відому громадськості про діяльність на території Черкас шахраїв, які представляючись керівниками державних податкових інспекцій ГУ Міндоходів вимагають гроші у суб’єктів господарювання або провокують на інші незаконні дії і просимо бути пильними і зваженими, не піддаватися на провокації і, для заходів реагування повідомляти нас про такі дзвінки. Така ситуація характерна не лише для Черкас, а й інших районів нашої області та інших регіонів України. В Головному управлінні Міндоходів в області повідомлення від громадян та бізнесу приймають працівники сервісної лінії за номером 33-91-34.
Тому поширення інформації про нібито наявні вимоги органів Міндоходів закрити магазин я розцінюю як провокацію з метою ввести громадськість в оману і спробу погрішити стосунки, які складись між органами Міндоходів, громадськістю та бізнесом.
Вимагаю від вас спростувати поширену неправдиву, неперевірену інформацію. І надалі раджу вам при висвітленні діяльності посадових осіб територіальних органів Міністерства доходів і зборів України звертати увагу на аспекти чинного законодавства, які регулюють діяльність суб’єктів господарювання.

З повагою, Юрій Байбуз
в.о. начальника ДПІ у м.Черкасах ГУ Міндоходів у Черкаській області
09.07.2013 15:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter