"Діогенова правда": Арсенюк пророчить Черкасам апокаліпсіс через капремонт доріг, зроблений за Одарича

"Діогенова правда": Арсенюк пророчить Черкасам апокаліпсіс через капремонт доріг, зроблений за ОдаричаНовоспечений депутат Черкаської міськради Олексій Арсенюк, якого нещодавно відставлений мер Одарич звинуватив у демонстративно-зневажливому ставленні до Черкас і черкащан, товсто натякнув на те, що екс-мер нажився на капітальному ремонті доріг в обласному центрі. Зрозуміло, що без «Бочки» не обійшлося...

Як інформують у Черкаському прес-клубі, депутат Черкаської міської ради Олексій Арсенюк проінформував про роботу депутатської комісії із перевірки проведеного ремонту черкаських доріг:
- Сьогодні ми підіймаємо акти виконаних робіт і вивчаємо, яку частину із перерахованих у них робіт було зроблено насправді, а за яку лише заплачено і «відмито» кошти. І, думаю, після дослідження нашою комісією проведеного ремонту черкаських доріг подальшу оцінку даватимуть КРУ і прокуратура.
Під час всіляко розхваленого минулою міською владою масштабного ремонту центральних доріг під місто було закладено міну уповільненої дії. Всі центральні вулиці міста підняли на вищий рівень і у майбутньому це обернеться проблемою заводнення прибудинкових територій та затоплення підвальних поверхів будинків, що знаходяться поблизу доріг – як це сьогодні відбувається із ТРЦ «Хрещатик». Крім того, бордюри у багатьох місцях укладено майже врівні із тротуаром. І, оскільки зливову каналізацію напередодні ремонту доріг також ніхто не прочистив - через забиту «лівньовку» вода не має виходу – і на проїжджій частині, і на тротуарах збираються і будуть збиратися озера.
І сьогодні наша комісія, що досліджує проведений ремонт черкаських доріг, намагається знайти відповідь на цілий ряд питань.
Чому ніхто не поцікавився станом зливової каналізації перед тим, як класти поверх забитих «лівньовок» асфальт?
Чому при ремонті доріг не враховувався стан комунікацій, що пролягають під ними? Адже, якщо практично вчора Хрещатик ремонтували, то сьогодні вулицю уже у кількох місцях перерито - для заміни комунальних мереж.
Хто компенсує кошти, зариті в землю через ці невраховані проблеми? Хто відповідатиме за таке безглузде витрачання бюджетних грошей? Нам же ні на що не вистачить коштів, якщо так «хазяйнувати» і систематично заривати їх у землю.
Чому у нас роками ремонтуються одні й ті самі дороги, поки інші у цей час руйнуються до ґрунту?.. Не пам’ятаю і року, коли не асфальтувався Хрещатик чи вулиця Шевченка.
І сьогодні, коли я прошу відремонтувати розбиту вулицю Гагаріна - кажуть, що Арсенюк «мостить дорогу до своєї «Бочки». А я хочу нагадати, що плачу зі свого бізнесу податки до міського бюджету. І, якщо чийсь бізнес знаходиться на вулиці Смілянській – то чи це привід його звинувачувати, якщо цей депутат виступатиме за ремонт вулиці Смілянської, якою рухаються тисячі машин і перехожих?..
За минулої каденції я, приміром, добився ремонту вулиці Джаліля. Хтось міг би звинувачувати мене у тому, що ця вулиця знаходиться на Хімселищі, де я теж мешкаю. Проте тепер мешканці кількох 5-поверхівок цього мікрорайону мають дорогу, якою можна нормально їздити і ходити.
І, якщо, їдучи так само баюрами на роботу по вулиці Гагаріна, я бачу, як разом зі мною долають цю дорогу десятки людей, чому я не повинен вимагати кращих для всіх нас умов? Чому, поряд зі мною, люди, що вранці займаються спортом, повинні бігати і їздити велосипедами по цих ямах?..
Тому я добиваюсь і буду добиватись і ремонту вулиці Гагаріна, і створення тут наступного року бігових та велосипедних доріжок - щоб черкащани не спотикалися ямами, а мати можливість нормально займатися спортом.
Мені закидають, що я заробляю у цьому місті гроші – але я вкладаю їх сюди ж - у розвиток «Бочки», пляж якої був і залишається безкоштовним для всіх черкащан - і пісок на якому щоранку пересівають 6-8 людей, яким я плачу зарплату, а до душових кабінок якого підведено міську воду, за яку я плачу по лічильнику.
…Я черкащанин, я тут живу, я люблю це місто і плачу податки до його казни. Я плачу йому кошти, але я не бачу його розвитку: квіточки навколо дерев – це не розвиток обласного центру.
01.07.2013 16:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter