Депутат облради Турченяк: У Черкаській області реальним інвесторам не сприяють і серйозно не сприймають

Депутат облради Турченяк: У Черкаській області реальним інвесторам не сприяють і серйозно не сприймаютьЧеркаський прес-клуб наводить коментар депутата Черкаської обласної ради Олександра Турченяка про проблему залучення в регіон інвестицій:
- На останньому засіданні комісії, до якої я входжу – з питань планування, бюджету і фінансів – ми заслухали звіт Департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків ОДА – стосовно виконання Програми залучення інвестицій в економіку області. Зазначалось, скільки зроблено в області для залучення інвесторів…А я у цей час згадував те, що робиться в області, аби відлякати від неї інвесторів.
Чи хотітимуть заходити на Черкащину нові інвестори, якщо вся Україна знає, як ми обходимось із нинішніми? Якщо є підприємства, що роками не можуть отримати дозволів, необхідних їм для подальшого розвитку? Під час останнього сесійного засідання обласна рада відмовила ТОВ СП «Нібулон» в отриманні спеціального дозволу на геологічне вивчення родовищ прісних підземних вод на Золотоніщині та Чигиринщині - перед цим проголосувавши за питання про погодження клопотання СТОВ «Дніпро» для отримання спеціального дозволу на геологічне вивчення родовища прісних підземних вод у Чорнобаївському районі. Яке уявлення виникає у потенційних інвесторів про нашу область, де з невідомих причин уже не вперше (і підозрюю – не востаннє) відмовляють у найнеобхіднішому реальним інвесторам, що, розвиваючись самі, можуть розвивати економіку області, наповнюючи бюджет і виконуючи соціальні програми?.. Чи захочуть заходити на Черкащину нові, потенційні інвестори – якщо реальним інвесторам регіону не сприяють і серйозно не сприймають?..
27.06.2013 16:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter