"Рукоблуд" Чечетов благословив відставку Одарича: "Все законно"

"Рукоблуд" Чечетов благословив відставку Одарича: "Все законно" Народний депутат України, перший заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов вважає, що голосування 40 депутатів, що становлять дві третини загального складу депутатського корпусу Черкаської міськради, за дострокове припинення повноважень міського голови є підставою для того, щоб вважати рішення чинним. Про це УНН повідомили у прес-службі ПР.

Михайло Чечетов акцентував увагу на тому, що "дострокове припинення повноважень міського голови Черкас Сергія Одарича відбулося відповідно до ст. 79 Закону України "Про місцеве самоврядування", згідно з яким повноваження сільського, селищного, міського голови можуть бути достроково припинені в тому разі, якщо він не забезпечує здійснення наданих йому повноважень, порушує права і свободи громадян, нехтує дотриманням Конституції або законів України".

"Частина 3 ст. 79 Закону "Про місцеве самоврядування в Україні» визначає, що за наявності цих підстав, повноваження міського голови припиняються за рішенням ради, яке прийняте шляхом таємного голосування не менш як двома третинами голосів депутатів від загального складу ради", - наголосив політик.

"Рішенням Черкаської обласної ради "Про загальний склад (кількість) депутатів Черкаської міської ради 6 скликання", кількість депутатів міської ради визначена у складі 60 осіб", - звернув увагу він.

"Тобто, 40 депутатів міської ради становлять дві третини загального складу депутатського корпусу Черкаської міської ради (60 осіб). Це означає, що голосування 40 депутатів від загального складу Черкаської міської ради за прийняття рішення з питання дострокового припинення повноважень міського голови є підставою для того, щоб вважати рішення чинним", - підкреслив Михайло Чечетов.

Нагадаємо, 24 квітня відбулося засідання позачергової сесії Черкаської міської ради, на порядку денному якого стояло питання про дострокове припинення повноважень міського голови Черкас Сергія Одарича. Участь у таємному голосуванні взяли 42 депутати міської ради, з яких 40 підтримали відставку міського голови.
25.04.2013 13:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter