Прес-служба МВК про "дім народів": "У комфортних і просторих корпусах колишньої тютюнової фабрики..."

Останній матеріал прес-служби Черкаського МВК, присвячений майбутньому «дому народів» в приміщенні тютюнової фабрики, побудований у стилістиці програми «Время» часів розвинутого соціалізму.

«У комфортних і просторих корпусах колишньої тютюнової фабрики протягом року оселиться низка освітніх, спортивних організацій, а також центр з надання адміністративних послуг, громадський ресурсний центр, міський архів та Станція швидкої медичної допомоги.
Як зауважує міський голова Черкас Сергій Одарич, усі приміщення приведуть до відповідних умов, а кожну структуру відокремлять одну від одної окремими входами та навіть парканом. Крім того, повз Муніципальний центр (в ході зміни транспортної системи міста) будуть проходити декілька маршрутів громадського транспорту, щоб жителям було зручно діставатися сюди з різних куточків Черкас.
За словами керуючого справами Черкаського міськвиконкому Миколи Кудрявцева, усі нові мешканці переїжджатимуть у Муніципальний центр почергово. Нині на кожен корпус готується проектно-кошторисна документація. Після цього будуть проведені тендери на реконструкцію приміщень. Щодо безпечності перебування у будівлі, то мерія замовила спеціальну експертизу у місцевої СЕС та у Київського навчально-дослідного інституту. За два тижні ці дві контролюючі організації зроблять необхідні висновки.
Стосовно цехів, де три роки тому працювали з тютюном, то зараз вивчається питання – як їх використовувати. Нині є три ідеї: переоснастивши та відремонтувавши приміщення – облаштувати на одному з трьох поверхів галерею змінних експозицій. В інших приміщеннях – інтерактивний музей науки, а також центр комп’ютерного програмування.– Управління Громадським ресурсним центром ми передали самим же громадським активістам, – говорить міський голова. – Міська влада не повинна втручатися у їхній процес, політичний тиск має бути відсутній. Таким чином організації самі визначатимуть: хто і де розташовуватиметься. Для їхньої роботи є ряд офісних приміщень та залів для засідань, проведень круглих столів.
Створення такого центру, на думку голови Черкаської обласної організації «Громадянська мережа ОПОРА» Миколи Макухи, дуже корисна річ для міста. На основі нього діючі громадські організації розвиватимуться потужніше. Центр має стати місцем для збору і концентрації інтелектуальних та матеріальних ресурсів для розвитку громадянського суспільства у Черкасах. У приміщеннях центру розташовуватимуться лише неполітичні та позарелігійні структури.
Цілий корпус виділяється для «прозорого офісу» – Центру з надання адміністративних послуг. За словами міського голови Черкас, тут городянам та жителям області у швидкому режимі надаватимуть: різноманітні довідки й дозволи, консультації тощо.
Для Станції Швидкої медичної допомоги теж виокремили своє окреме приміщення, яке ще й відділятиметься парканом. На першому поверсі розташовуватимуться карети «швидкої», а на другому облаштують кімнати відпочинку для медичних працівників та водіїв, приміщення для зберігання медичних препаратів тощо.
Чимале приміщення виділяється для міського архіву, оскільки нинішнє в аварійному стані й існує загроза пошкодження матеріалів. Також ряд кімнат виділяється для навчально-виробничого комбінату, котрий зараз розташований у ЗОШ №13. Його планують розширити, щоб запропонувати черкаській молоді широкий спектр різноманітних робітничих професій. Зокрема, тут виховуватимуть теслярів, швачок, слюсарів, малярів, водіїв тощо. Таким чином представники підростаючого покоління, ще не маючи вищої освіти, володітимуть практичними навичками і зможуть знайти собі роботу.
Що ж до Другої музичної школи, то для проведення навчального процесу дітям виділяються просторі класи та цілий концертний зал. Попередньо приміщення оснастять звукоізоляцією. Діти матимуть окремий вхід і будуть ізольовані від решти організацій. У Муніципальному центрі буде і своя їдальня».
14.02.2012 10:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter