Roshen- жителям Черкас: За нашої підтримки оновлений Черкаський зоопарк «Рошен» стане визначним місцем на туристичній карті України

На електронну скриньку "Провінції" надійшов відкритий лист Кондитерської Корпорації Roshen громаді міста Черкас. Текст листа - нижче.

З 2016 року Кондитерська корпорація Roshen здійснює соціальний проект з реконструкції Черкаського міського зоологічного парку. Вже реконструйовані вольєри вовків та ведмедів, приміщення перетримки тварин, влаштована твердопаливна котельня для опалення оранжереї. Вартість проекту склала більше 26 млн. гривень. Ведуться роботи з будівництва вольєрів для копитних та благоустрою території експозиції, що за попередніми розрахунками має скласти близько 50 млн. гривень.
Roshen- жителям Черкас: За нашої підтримки оновлений Черкаський зоопарк «Рошен» стане визначним місцем на туристичній карті України

Одним з наступних кроків у розвитку зоопарку може стати організація публічних просторів та вхідної зони. Переможці воркшопу «Cherkasy Zoo Workshop» та адміністрація Черкаського міського зоопарку звернулись до Корпорації Roshen з пропозицією реалізації концепції публічного простору Черкаського зоопарку з акцентом на простір вхідної групи. Втілення в життя цього масштабного проекту потребує багатомільйонних інвестицій.

З серпня 2018 р розпочались роботи з будівництва вольєрів для копитних та благоустрою території експозиції. Корпорація Roshen завершить, вже розпочатий проект, з реконструкції вольєрів для копитних у серпні 2019 року.

Передбачений бюджет допомоги Roshen Черкаському зоопарку становить близько 76 мільйонів гривень і, відповідно, буде вичерпаний із відкриттям експозиції копитних. В той же час Корпорація готова виділити необхідний додатковий бюджет на Черкаський зоопарк і продовжити його модернізацію та підтримку, з умовою відображення бренду Roshen у назві - Черкаський міський зоологічний парк «Рошен».

Впевнені, що за нашої підтримки оновлений Черкаський зоопарк «Рошен» стане визначним місцем на туристичній карті України наряду з вінницькою набережною та фонтаном «Рошен», тому Кондитерська Корпорація Рошен направила відповідну пропозицію меру міста Черкас, з проханням - в разі прийняття пропозиції, погодити це питання з громадою міста та затвердити на міський раді. Після чого Roshen зможе планувати подальший розвиток проекту модернізації .

Мета проекту модернізації Черкаського зоопарку - створити комфортні умови життя для тварин і зробити зоопарк більш доступним для відвідувачів.

У квітні 2017 року в зоопарку відкрили експозицію з хижими тваринами "Земля вовків і ведмедів". В рамках проекту було модернізовано інфраструктуру звіринця: побудовано котельню, дві лабораторії для спостереження за тваринами, приміщення відеоспостереження та приміщення обслуговування тварин. Побудований новий охоронний пункт, для відвідувачів передбачено нові санвузли, зокрема для людей з обмеженими можливостями.

Діти можуть розважатися на майданчику з лабіринтами, що імітують нори тварин в зелених пагорбах. По периметру майданчика розташована відпочинкова зона.

Після відкриття експозиції "Земля вовків і ведмедів" кількість відвідувачів зоопарку збільшилась вдвічі. Вперше, в Україні, реалізовано принцип зануреної експозиції.

У березні 2018 відбувся міжнародний воркшоп «Cherkasy Zoo Workshop» зі створення концепції публічного простору Черкаського зоопарку з акцентом на простір вхідної групи для зоопарку. Кондитерська Корпорація Roshen, будучи відомим благодійником Черкаського зоопарку, стала спонсором проведення воркшопу. В рамках воркшопу був проведений конкурс на кращу концепцію адміністративного приміщення центрального входу Черкаського зоологічного парку та публічного простору.
28.09.2018 10:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter