У Черкаській прокуратурі прокоментували заяву заступника голови господарського суду області про тиск на нього з боку правоохоронців

Черкаська місцева прокуратура прокоментувала заяву заступника голови господарського суду Черкаської області Юрія Хабазні щодо тиск на нього з боку правоохоронних органів.

Черкаською місцевою прокуратурою під час здійснення моніторингу засобів масової інформації виявлено публікацію на сайті Судова влада України під назвою «Заступник голови господарського суду Черкаської області Хабазня Ю.А. повідомляє про незаконне втручання в його діяльність з боку прокурора», в якій суддя звинувачує першого заступника керівника Черкаської місцевої прокуратури у заявленій вимозі до нього про перебіг і результати розгляду справи про банкрутство приватного підприємства «Алчер-Бокс, що на думку судді, не передбачено чинним законодавством.

Інформуємо, що Черкаською місцевою прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно арбітражного керуючого приватного підприємства «Алчер-Бокс» та направлявся запит до суду для з'ясування обставин справи та встановлення об'єктивної істини у ній.

Встановлено, що вказана особа протягом тривалого часу вимагала від кредитора підприємства неправомірну вигоду в сумі 60 тисяч гривень, при цьому погрожував вчиненням дій, з використанням своїх повноважень щодо не підписання мирової угоди.

Крім того, арбітражний керуючий вимагав грошові кошти в сумі 27 тисяч гривень для себе за вплив на прийняття рішення суддею, зокрема щодо затвердження мирової угоди в Господарській справі.

За результатами досудового розслідування Черкаською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368-4 (одержання особою, яка проводить професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг, неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального Кодексу України.

За вчинення вказаних правопорушень обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від чотирьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльність на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
05.05.2018 10:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter