Сергій Гончар: Символічно - до річниці Майдану мер Черкас Бондаренко підписав рішення про скасування Прозорро

Як пи ше на ФБ виконавчий директор в Черкаській обласній благодійній фундації "Паритет" Сергій Гончар, 21 листопада до річниці Майдану мер Черкас Бондаренко підписав рішення про скасування ПроZоро для допорогових закупівель. Дуже символічно.
Сергій Гончар: Символічно - до річниці Майдану мер Черкас Бондаренко підписав рішення про скасування Прозорро

- Дійсно і він і я стояли на Майдані. У нас була спільна ціль – повалення режиму Януковича. А от мета у нас різнилась. Якщо я стояв за Євроінтеграцію та реформування країни, то Бондаренко – за звільнення Юлі. Юля вийшла, захватила постмайданівську владу, розставила на ключові посади своїх людей, запустила свою популістську ПР-машину, в наслідок діяльності якої Бондаренко став міським головою Черкас. Але питання зараз не в тому, хто і як стояв на Майдані. Питання вже перейшло в площину «А що після Майдану?».

Так от за рік правління Бондаренко провалив питання протидії стихійної торгівлі, захаращення МАФами в міста, яке до цього чітко тримали ВСІ попередні міські голови. І ми розуміємо, що логічного пояснення, крім банального корупційного зговору тут бути не може. Ми бачимо розкрадання на тендерах, бачимо, як важко в нас розвивається проZоро. Тут навіть пояснень не потрібно, всі розуміють – через проZоро важко красти. Місто розбазарило найбільший в історії Черкас бюджет розвитку. Великий бюджет дає змогу вирішувати великі інфраструктурні проекти (реконструкція вул. Гоголя під магістральну велосипедну, реконструкція колектору, сміттєзвалища, підземний перехід на перехресті вул..Шевченка-Смілянська та багато чого іншого, якби хтось питав у громади – вона б підсказала).

По факту ж бюджет був розбазарений на дрібні але добре відкатні речі – тротуарна плитка, пам’ятники, фонтани. Ну і як червона риска під цим усім – фонтан на площі перед палацом дитячої та юнацької творчості – символ розбещеності влади. Тому сьогоднішнє підписання рішення дуже символічне. Не можна робити нову політику зі старими партіями чи гравцями. Всі вони мають бути зняті (звільнені) з посад і забуті. Так, громадським діячам зараз важко – з одного боку ми бачимо, як проросійські сили розкачують лодку, і маємо цьому протидіяти, але вже настав час протистояти постмайданівській владі хапуг. І не десь в Києві, а тут – в Черкасах.
22.11.2016 12:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter