Ткаченко: 2016 року Кабмін затвердив Черкаській області 22 проекти регіонального розвитку на 70 млн. грн.

Цьогоріч Кабмін затвердив нам 22 проекти регіонального розвитку на співфінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Йдеться про майже 70 млн грн. Про це розповів голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко на прес-конференції.

Як це працює: частину коштів на певний проект дає держава, решта – місцевий бюджет. От узяти Канівщину. Нині там триває реконструкція однієї з найбільших шкіл району в с. Ліпляве. Понад 3 млн грн на це спрямовані з ДФРР, ще 1,5 млн грн – із районного бюджету. Днями я проінспектував перебіг цієї реконструкції.

Загалом завдяки співфінансуванню із ДФРР цього року ми закупили обладнання для реанімації новонароджених у Перинатальному центрі, оновимо флюорографи в районних лікарнях, відбудовуємо театр та ін.

Наш департамент регіонального розвитку вже відбирає проекти регіонального розвитку на наступний рік. Серед головних вимог – вони мають бути перспективними та якісно підготовленими. І тут має бути комплексна співпраця всіх: області, району, певного населеного пункту, наших народних депутатів. До речі, вони в нас, на щастя, активні.
18.11.2016 15:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter