Трофімова: держава не має права залишати батьків дітей-інвалідів наодинці

Трофімова: держава не має права залишати батьків дітей-інвалідів наодинці10 липня відбулася зустріч за круглим столом депутата обласної ради Світлани Трофімової з батьками дітей-інвалідів ДЦП та інвалідів дитинства.
На зустрічі були розглянуті питання, які допомогли присутнім зрозуміти, про які саме пільги невідомо батькам дітей-інвалідів ДЦП, які існують проблеми у реалізації пільг, які корективи стосовно пільг цієї соціальної категорії було б доцільно добавити у законодавство.
Виявлені проблемні сфери щодо реалізації пільг: повне забезпечення безкоштовно медичними препаратами дітей-інвалідів, забезпечення санаторно-курортним лікуванням дітей-інвалідів, забезпечення житлом сімей з дітьми-інвалідами, безоплатний проїзд інвалідів у всіх видах міського транспорту загального користування та ін.
Світлана Трофімова вражена існуючою ситуацією, яка склалася в нашій країні щодо підтримки дітей, які страждають від цієї хвороби.
«Владі має бути соромно. Це ганьба! Жодна держава в світі не має право залишати матерів з цією проблемою сам на сам. За статистикою 90% таких сімей руйнуються. Багато чоловіків, які дізнаються про народження малюка з діагнозом ДЦП, йдуть із сімей , а жінка не в змозі на мізерну пенсію від держави утримувати дитину й оплачувати її лікування. Для вирішення елементарних проблем та потреб ці жінки змушені оббивати пороги і випрошувати передбачені законом пільги. Та й допомоги від представників влади особливо не дочекаєшся. Скрізь відповідь одна : «На даний момент відсутні фінансові ресурси у необхідних обсягах для виконання вже діючих законів України з надання пільг.» У держбюджеті на нинішній рік на будівництво житла для інвалідів передбачено лише 15 млн. гривень. А проблема будівництва житла пристосованого для інвалідів постійно відкрита?! Сім’ї живуть у гуртожитках, знімають квартири і думають, де взяти гроші на медикаменти для їх дітей. До речі 1 медикамент може коштувати від 1000 грн. І він не завжди є в наявності в аптеках. Чому система захисту прав цієї категорії людей не працює? Чому кошти, які закладені в бюджет для лікування та отримання дітей-інвалідів відсутні по факту?
Трофімова: держава не має права залишати батьків дітей-інвалідів наодинці

Як таке може бути, що на будівництва вертолітного майданчика вартістю 178 млн. грн. та на обслуговування одного вертольоту, який буде коштувати бюджету 460 000 грн. . кошти знаходяться?
А на звичайні медикаменти, що вкрай щоденно необхідні дітям з ДЦП та гарантовані Законом України, коштів не вистачає? Все це відкрите знущання над народом!
Я хочу запитати владу : що ви робите? Коли поставите Народ на ПЕРШЕ місце в своїй діяльності, коли почнете робити те, задля чого Вас наш народ вибрав?
Прийшов час все міняти. Потрібно починати відстоювати свої права. Я хочу і буду відстоювати права нашого народу, кожного українця. «Під лежачий камінь вода не тече» - кажуть в народі, тому потрібно говорити про проблеми, вирішення яких , лежать під «товстим шаром» рахунків на «золоті унітази, вертолітні майданчики, шикарні авто, мисливські угіддя…». Цього не повинно бути.
13.07.2012 15:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter