Бондаренко: Парадоксально, але Черкаси практично не мають техніки для прибирання вулиць

У Програму соціально-економічного та культурного розвитку на 2016 рік буде внесена пропозиція щодо закупівлі снігоочисної техніки для комунальних підприємств Черкас. Як інформують у міськраді Черкас, про це вчора повідомив міський голова Анатолій Бондаренко.

На його думку, ситуація, коли обласний центр із більш як 270-тисячним населенням, немає власної техніки для прибирання вулиць – парадоксальна. Нині на балансі черкаських служб утримання будинків усього 10 тракторів: 6 із них – у Соснівській СУБ, 3 – Придніпровській та ще 1 має СУБ «Митниця».

– Техніка комунального підприємства «ЧЕЛУАШ», яке раніше здійснювало ці роботи, розпродана за безцінь. Соромно, що на все місто у комунальній власності немає навіть грейдера, щоб прибирати сніг, – сказав Анатолій Васильович. – На жаль, робота підприємця, котрий виграв тендер і, згідно з регламентом, має прибирати лише магістральні вулиці міста, – незадовільна, хоча й дещо краща, аніж у багатьох інших містах України. Його техніки було теж недостатньо, аби впоратися з необхідними обсягами роботи.

Не задовольняє міського голову і робота муніципальної інспекції – останнім часом, за словами Анатолія Васильовича, на недобросовісних балансоутримувачів, які не належним чином прибирають на прилеглій території, накладено всього 30 штрафів. І це при тому, що в місті працює 10 муніципальних інспекторів.

Водночас, мер наголосив, що підприємець, який нині прибирає місто, монополіст і зловживає цим.

– На перспективу я пропонуватиму розбити наше місто на сектори й проводити тендер по прибиранню кожного з них, – заявив Анатолій Бондаренко. – Щоб у кожному районі працювали різні підприємці й конкурували між собою на предмет якості надання послуг місту.

Окрім того, він повідомив, що наразі внесені зміни в Правила благоустрою м. Черкаси, тож відтепер тротуари й провулки також будуть прибиратися.
03.02.2016 17:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter