Савісько: У Черкаській ОДА справді вважають, що у нас ще діє Канівське училище культури і мистецтв?

Культурні діячі Черкащини здивувалися змінам у Раді з питань культури при Черкаській ОДА. Про це на Фейсбук пише Євген Савісько.

- Нещодавно на сайті Черкаської облдержадміністрації з"явилось розпорядження від 01.02.2016 №19. В ньому йдеться про внесення змін до персонального складу "Ради з питань культури при облдержадміністрації", - пише Є. Савісько.

- Зазвичай, це доволі стандартна процедура при кадрових змінах в облдержадміністрації.

Проте, на цей раз в складі "Ради..." з"явився в якості голови цієї ради Ю.Сас, заступник голови Черкаської облдержадміністрації і новий куратор культури в області.

При ретельному вивченні оновленого складу ради виникає кілька запитань:
-
1. Хто персонально готував проект цього розпорядження і чи бачив його в очі Ю. Сас?

Адже згідно даного документа ще досі в нашій області діє Канівське училище культури і мистецтв Черкаської обласної ради, хоча насправді такого навчального НЕМАЄ, але є інший: Канівський коледж культури і мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини!
-
Далі. Згідно цього ж розпорядженя на теренах Черкаської області "з"явився" "новий" заповідник історико-культурний заповідник "Трипільська культура". Хоча насправді діє Державний історико-культурний заповідник "Трипільська культура"!

Далі. Виявляється, що в нашій області в одних районах діють - райдержадміністрації, а в інших - районні державні адміністрації!

Як можна бути такими неграмотними чи неуважними? Як можна готувати офіційні документи такої якості? Чи їх вже ніхто не читає?

Наступні запитання.

2. Чому в складі "Ради..." знову домінування державних службовців та керівників комунальних установ?

3. Чому в складі "Ради..." майже не має митців, котрі не входять до складу якихось "офіційних" спілок, але діють і живуть в області?

Це що вже така сегрегація? Чи не володіння реальною інформацією?

Чому Ю. Сас котрий позиціонує себе як такого собі представника громадянського суспільства в обласній владі не провів публічного обговорення кандидатур до складу ціє ради?

А може це його позиціонування не більше ніж міф?

І який рівень його кваліфікації, як одного з керівників Черкаської облдержадміністрації? Адже без його візи подібне розпоряження не могло пройти всі погодження необхідні при підготовці таких документів.
03.02.2016 14:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter