Черкаські кондуктори не проголосують за ПВД! Одарич хоче ліквідувати їх, замінивши електронними квитками

Черкаські кондуктори не проголосують за ПВД! Одарич хоче ліквідувати їх, замінивши електронними квитками Міський голова Черкас Сергій Одарич вважає, що Черкаси можуть відмовитися від послуги кондуктора, як це вже зробили у розвинених містах у Європі.

«Я думаю, можна відмовитися від послуг кондуктора. У більшості розвинутих країн світу я не пригадую, щоб були кондуктори. Я мало користуюся громадським транспортом у Черкасах. В Україні, якщо і користуюсь, то тільки в Києві метрополітеном, бо це зручніше, ніж автомобілем. Особливо – в години пік. Однак буваючи за кордоном, користуюсь переважно громадським транспортом. Жодного разу з родиною не виїжджали на власному авто, двічі орендували авто. У громадському транспорті не пригадую жодного кондуктора», – зазначив Сергій Одарич.

Він також розповів, як у дитинстві його вразила система громадського транспорту в Санкт-Петербурзі. Там навіть у часи Радянського Союзу не було кондукторів.

«Там була система відкритих пристроїв, де висіли рулони з квитками. Ти підходиш до цього пристрою, в отвір кидаєш монетку й відриваєш талончик», – переповів міський голова.

На його думку, в Черкасах можна запровадити електронний квиток.

«Якщо ми говоримо про майбутнє, то в концепції буде передбачено електронний квиток. Підносячи таку картку при вході до спеціального пристрою, буде відмічатись, що він зайшов, і в нього 2 чи 3 гривні буде списуватись із картки. Аналогічно цими картками будуть забезпечені громадяни, що мають право на пільговий проїзд. У них кошти не списуватимуться, але вестиметься чіткий облік: скільки пільговиків проїхало і на яку оплату на пільговий проїзд може претендувати певний перевізник», – сказав Одарич.

Він додав, що все це можна було б реалізувати вже наступного року.
06.10.2015 17:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter