Ліходькін: Поточний ремонт доріг у 2015 році в Черкасах провалено. Винний Радуцький

Ліходькін: Поточний ремонт доріг у 2015 році в Черкасах провалено. Винний РадуцькийДепутат Черкаської міської ради від Партії вільних демократів, голова депутатської комісії з питань бюджету та фінансів Олег Ліходькін вважає, що черкащани наврядчи дочекаються ремонту доріг у цьому році. І винний у цьому не мер Черкас, а звичайно - секретар міськради Олександр Радуцький. Про це інформують у Черкаському прес-клубі.

- Поточний ремонт доріг цьогоріч провалено – і це наразі доконаний факт. Днями депутати, обурені кількістю звернень від містян, вимагали звіту від департаменту житлово-комунального господарства, а за результатами – звільнення його керівництва. Така реакція не дивує, якщо врахувати, що за кошти, виділені у лютому, на кінець липня від сили проведено ямковий ремонт всього кількох вулиць. Але чи винен у цьому департамент ЖКГ?

Причина такої ситуації із ремонтом доріг - найгірша за останні роки – у тому, що цьогоріч ми маємо виконавця ремонтів, зовсім не зацікавленого у оперативності та якості ремонту. Це комунальне підприємство ЧЕЛУАШ, у доцільності передачі якому усіх робіт із поточного ремонту доріг міста, свого часу переконав виконком свою контрольовану більшість депутатів секретар міської ради Олександр Радуцький.

Без проведення тендеру, який гарантує конкуренцію, а, відтак – і мінімальні ціни та зацікавленість у якості робіт – ціле місто було ввірено одному комунальному підприємству. Слід зазначити, що за останні роки, в жодному тендері комунальні підприємства ніколи не перемагали – у силу недолугої структури управління та ціноутворення, вони найчастіше подавали на тендери найбільш невигідні умови.

Зазвичай, переможець тендеру виконував роботи на умовах сплати авансу і остаточного розрахунку уже за фактом, із врахуванням якості виконаних ним робіт. ЧЕЛУАШ же власних коштів, аби вкладати їх у ремонт, просто не має. Відповідно, ремонти проводяться лише по факту виділення міською радою коштів, за якими підприємство зверталося уже двічі неодноразово. На сьогодні ми маємо кілька відремонтованих вулиць у Соснівському районі Черкас і повний нуль – у Придніпровському. Уже фрезеровані, вулиці простоюють без асфальтування по кілька тижнів – і це у самому центрі міста, де щодня мусять бити ходові та підвіски тисячі черкащан.

Найжахливіше у цій ситуації – те, що ми уже не можемо нічого змінити. Скоро осінь і часу практично не лишилося - і до кінця року ми можемо розраховувати максимум на третину відремонтованих вулиць. Гіршим у цій ситуації може стати лише намагання комунального підприємства за будь-яку ціну освоїти кошти - і провести ремонти доріг хоча б і восени. У жовтні-листопаді, просто під дощем, у якому розчиниться значна частина бюджетних коштів нашого міста.
10.08.2015 18:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter