Одарич пропонуватиме міськраді скоротити управління, які очолюють його "вороженьки"

Одарич пропонуватиме міськраді скоротити управління, які очолюють його "вороженьки" На найближчу сесію міської ради Сергій Одарич ініціюватиме винесення проекту рішення про нову структуру виконавчого комітету Черкаської міської ради. Про це інформують у міськраді Черкас.

За його словами, у запропонованому проекті рішення міститимуться ключові зміни у напрямку надання адміністративних послуг та контролю в архітектурно-будівельній галузі міста.

Сергій Одарич пояснив, що відповідні нововведення викликані насамперед суттєвими змінами у законодавстві України: істотним розширенням функцій, які віднині покладаються на державних адміністраторів. Приміром, у Черкаському ЦНАПі незабаром можна буде отримати закордонний паспорт, зареєструвати автомобіль чи прописатись.

Також на державних адміністраторів покладається нова для них функція з контролю за роботою чиновників.

– Тож ЦНАП буде вже не просто «поштарем», який отримує і відправляє документи, але стає контролером за всіма службовцями. А, виявляючи порушення чи не доопрацювання, зможе складати відповідні адмінпротоколи та ініціювати притягнення «нерадивого» чиновника до відповідальності, – зауважив міський голова.

Водночас повідомив, що, враховуючи значний обсяг роботи, який незабаром додасться до ЦНАПу ініціюватиме перед депутатами виведення його з-під відання департаменту організаційного забезпечення в окрему структуру, аби запобігти будь-якого втручання з боку чиновників.

Також, як передбачено новими змінами в українському законодавстві, при Черкаській міській раді передбачається створення інспекції з будівництва, на яку покладатимуться контролюючі функції.

Серед кадрових змін, які міський голова пропонуватиме депутатам підтримати у новій структурі: об’єднання двох управлінь транспорту (яке нині очолює Віталій Дядченко) та вуличної інфраструктури (котрим опікується Сергій Отрешко) в одне ціле (як це було до моменту, коли два роки тому оголосили імпічмент міському голові Сергію Одаричу).

Аналогічне об’єднання чекає і на департамент управління справами та юридичного забезпечення. За словами Сергія Одарича, рік тому він штучно був виокремленний з тодішнього департаменту управління справами, до складу якого на сьогодні також входить нинішній департамент організаційного забезпечення.

Не бачить у новій структурі Сергій Одарич і новоствореного управління сім’ї та молоді, яке очолює Ольга Сисоєва.

Загалом у підсумку пропонованих змін структури виконавчих органів міської влади, за словами міського голови, її загальна чисельність зменшиться лише на дві особи.

Це пояснюється тим, що одночасно зі скороченням штучно створених місць в мерії, зважаючи на вимоги законодавства, доведеться дещо розширювати штат адміністраторів у ЦНАПі, а також створювати інспекцію з будівництва.
18.05.2015 17:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter