Черкаська міськрада: Черкаси мають все необхідне на випадок надзвичайної ситуації

Комісія на чолі із заступником міського голови Юрієм Гончаровим перевірила готовність комунальних захисних споруд міста та укомплектованість міських продуктових резервів. Про це повідомляють у Черкаському прес-клубі.

- У зв’язку із переходом міста, як і практично, всієї України, у режим підвищеної готовності, ми перевірили стан захисних споруд комунальної власності (їх у місті чотири: на базі міської дитячої лікарні, КП «Черкасиелектротранс», Центру адміністративних послуг та підвального приміщення житлового будинку по вул. Лазарєва, 4) – і переконалися у їх цілковитій готовності до надзвичайних ситуацій, - констатував Юрій Гончаров. – Крім того, ми плануємо зобов’язати всіх власників абсолютно усіх захисних споруд, що знаходяться у підприємствах та організаціях міста, оперативно привести їх у належний стан. Ми досягли домовленості стосовно організації тимчасових оперативних укриттів із власниками найбільших торгівельних центрів Черкас. Звичайно, черкащани повинні пам’ятати, що найоптимальнішою у випадку надзвичайних ситуацій є саме евакуація з міста, проте захистити своїх мешканців наше місто готове.

Начальник управління цивільного захисту Департаменту ЖКГ Юрій Кривошея додав також, що сьогодні у місті перевіряється готовність засобів оповіщення населення, стан техніки, наявність запасів ПММ, медикаментів та продуктового резерву. На сьогодні, усі лікарні та пологові будинки міста укомплектовано запасами ліків, води, ПММ та забезпечені автономними джерелами живлення. Крім того, створено міський медичний резерв, ліки якого зберігаються у Третій міській лікарні швидкої допомоги.
04.02.2015 17:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter