Група "Гідність" - Яценюку: На Черкащині посилюється соціальна напруга та створюються страйкові комітети

Як ми вже повідомляли, депутатська група "Гідність" Черкаської облради направила звернення прем`єр-міністру України Арсенію Яценюку з приводу нестачі грошей в бюджеті області на виплату зарплати працівникам бюджетних організацій в листопаді-грудні 2014 року.

Текст звернення нижче.

Шановний Арсенію Петровичу!
Група "Гідність" - Яценюку: На Черкащині посилюється соціальна напруга та створюються страйкові комітети

Депутатська група «Гідність» звертається до Вас з проханням надати роз`яснення щодо ситуації з незабезпеченістю заробітної плати працівників бюджетних закладів Черкаської області.

Протягом 4-х років в Україні в цілому та Черкаській області зокрема, склалась негативна практика затвердження місцевих бюджетів з прихованим дефіцитом по оплаті заробітної плати працівникам бюджетних установ в розмірі двохмісячної суми.

Станом на 19.11.2014 дефіцит видатків по Черкаській області на заробітну плату працівникам бюджетних установ становить 86, 8 млн. гр. Люди стурбовані небезпекою залишитись без засобів до існування та можливим закриттям медичних та освітніх закладів.

В попередні роки в жовтні-листопаді в область надходила додаткова субвенція з Державного бюджету на покриття незабезпеченості по виплаті заробітної плати. В поточному році станом на 19.11.2014 питання залишається невирішеним. В області посилюється соціальна напруга, створюються страйкові комітети, посилюються протесні настрої населення.

Просимо Вас, Арсенію Петровичу, вжити невідкладних заходів по врегулюванню ситуації.

27 листопада 2014 року відбудеться сесія Черкаської обласної ради, запрошуємо представників Кабінету міністрів прийняти участь в сесійному засіданні та надати роз`яснення з приводу виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ.
20.11.2014 14:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter