Радуцький вважає, що якщо міськрада не зробить Одаричу жахливий, але швидкий кінець, то на Черкаси чекає жах без кінця

У Черкасах через конфлікт мера Сергія Одарича із громадськими організаціями не відбувалася сесія міської ради. Громадськість вимагала, щоб її представників включили у виконком, за склад якого мали голосувати сьогодні. Про це gazeta.ua розповів депутат міськради Олександр Радуцький. Він переконаний, що міський голова має дослухатися до громади.

"Одарич самостійно склав список членів виконкому і хотів, щоб депутати за нього проголосували. При цьому відмовився включити у його склад громадських активістів. Той виконком, який був винесений на сесію ніс за собою фатальні наслідки. У ньому були люди наближені до Одарича, які з ним раніше вже працювали. Але після виборів у міську раду зайшли нові політичні сили і депутати-самовисуванці. Більшості, яка була раніше - Партія регіонів плюс Вільні демократи Одарича - не буде. Мер цього не зрозумів, проте визначився, що має працювати з певними силами, які складають 31 депутат. Інші 29 депутатів, за яких голосували люди, для нього не існує. Розділив місто навпіл. Але ж так працювати не можна", - заявив Олександр Радуцький.

Депутат переконаний, що громадських активістів треба включити у склад нового виконкому, а сесію перенести на тиждень.

"Мер заявляє, що я зірвав сесію, але ж сесію він сам закрив. Побачив, що йде не по його сценарію і сказав "я сесію закриваю". Ми пропонували: зніміть перші чотири питання про обрання секретаря, виконкому, структуру і далі будемо розглядати зміни до бюджету і решту питань. Він відмовився, бо йому бюджет не потрібний. Місяць тому до нього звернулася громадська рада сил майдану. Просили підписати меморандум, за яким у виконкомі має бути половина членів від громадськості. Одарич сказав, що цього не буде. Йому важко зрозуміти, що відбулося перезавантеження. Він не знає, що таке Майдан. Громадськість треба включити у склад виконкому. Саме ці люди прийшли на сесію міської ради і змусили депутатів звертатися до Верховної Ради з проханням про проведення місцевих виборів", - говорить депутат.

За словами Олександра Радуцького, якщо у виконкомі не буде представників громадськості, то містом керуватиме одна людина:

"Для Черкас це погано тим, що позиція Одарича йшла тільки в напрямку того, щоб наше місто приватизувати за рахунок коштів олігархів. Такі спроби були по КП "Черкаситеплокомуненерго" та КП "Черкасиводоканалу". Роботи у сфері ЖКГ віддані приватникам, а комунальні підприємства не працюють. Купівлю нових тролейбусів зірвав саме він свого часу. Тоді ми, як депутати, заклали у бюджет 30 мільйонів на купівлю тролейбусів, Одарич за тиждень переніс тендер. Вирішив купувати тролейбуси у Мінську і їх досі нема. Про це вже багато говорили. Людина прийшла сюди не як господар. Він показав це навіть сьогодні своїм ставлення під час голосування про переведення Черкаської ТЕЦ із оренди у комунальну власність. Після її варто об'єднати в цілісний комплекс з КП "Черкаситеплокомуненерго" та модернізувати. За проголосувало 29 депутатів. Не підтримали представники Партії вільних демократів, УДАРу, Солідарності. Представники громадськості у виконкомі не даватимуть продовжувати таку руйнівну роботу".

Депутат прогнозує, що Сергію Одаричу загрожує ще один імпічмент.

"Якщо це буде продовжуватися, то можливий імпічмент номер два. Незважаючи на те, що ми опоненти, я цього не хочу. Я за консолідацію. В країні важка ситуація, йде війна, людям і так нелегко. Тут ми маємо працювати, бо їм набридло, що у місті хаос. А Одарич має дякувати депутатам, що його відправили у імпічмент торік, бо після Майдану його б вже тут не було", - заявив Радуцький.
09.07.2014 17:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter