"Батько" перетворення Європейської площі на паркувальний майданчик Микола Мирза дав кілька ланшафтно-архітектурних порад черкащанам

"Батько" перетворення Європейської площі на паркувальний майданчик Микола Мирза дав кілька ланшафтно-архітектурних порад черкащанамДепутат черкаської міської ради Микола Мирза (один із співвласників черкаського Будинку Торгівлі) , який минулого літа вніс власне ім`я в аннали черкаського абсурду, переробивши Європейську площу під паркувальний майданчик, переконує в правильності ідеї Одарича зрубати каштани на бульварі Шевченка.

«Передовсім хотів би сказати, що поважаю почуття людей, які вважають патріотизмом відстоювати нинішнє обличчя міста – бульвар Шевченка у тому вигляді, у якому він існує зараз. Проте хотів би запитати – невже непатріотичним є прагнення пишатися дійсно красивим містом? Невже непатріотичним є бажання зробити його сучасним, яскравим, позбавленим невиразних ландшафтно-архітектурних рис 70-х?..
Невже ми, черкасці, не заслуговуємо на те, аби мати у нашому місті свою «родзинку», якою можна пишатися перед друзями, що приїжджають із інших міст? Я переконаний - ми, черкасці – дійсно особливі люди – і заслуговуємо на те, щоб бачити наше місто справді унікальним та неповторним.
І, щоб припинити дебати навколо питання реконструкції – потрібна вона чи ні – виникла ідея, з дозволу міської влади, створити фрагмент такої реконструкції на площі перед Будинком Торгівлі. На ділянці, яка примикає до бульвару Шевченка, від вулиці Леніна до Смілянської, буде втілено стиль міського бульвару Франкфурту-на-Майні – дизайн якого наразі розглядається найімовірнішим варіантом для реконструкції бульвару Шевченка.
Отже, перед Будинком Торгівлі буде прибрано кіоски, зроблено суцільну бруківку, встановлено красиву скляну зупинку та паркові ліхтарі, а головне - висаджено 2 ряди дерев (з інтервалом у 4 метри – як в довжину, так і в ширину), стовбури яких буде оточено круглими лавочками, а крони яких переплітатимуться угорі, створюючи суцільний живий тунель.
Ми хочемо показати черкащанам, яким красивим може бути наше місто. Переконаний, що після цього прихильників ідеї реконструкції бульвару Шевченка стане набагато більше.
Якщо черкащани підтримають ідею реконструкції, розширення бульвару на 9 метрів – дерева буде посаджено у 4-5 рядів. Уявіть собі, якщо це зробити на території від площі 700-річчя Черкас до вулиці Можайського – як на мене, це буде чудова паркова зона. А головне – в імсті зявляться довгоочікувані велосипедні доріжки.
Втілити цей пілотний проект ми плануємо вже цієї весни. Також, як тільки можна буде висаджувати дерева, ми плануємо завершити реконструкцію Європейської площі – посадкою пірамідальних кленів, саджанці яких було складно знайти у потрібній кількості в Україні, а тепер ще й складно доставити, оскільки клени їдуть до нас аж із Закарпаття - з цим і була пов’язана затримка із завершенням реконструкції площі».

Від Провінції:
пригадується останній фільм за участі Андрія Миронова «Людина з бульвару Капуцинів». В одному з епізодів трунар повідомляє герою Миронова, що збирається відкрити журнал та стати кінокритиком. У нас - фанат асфальтоукладача дає ландшафтно-архітектурні поради…
"Батько" перетворення Європейської площі на паркувальний майданчик Микола Мирза дав кілька ланшафтно-архітектурних порад черкащанам
25.01.2012 09:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
10:37 26.01.2012 Shine:
а можна стиль а-ля Франкфурт-на-Майні, але залишити бульвар з каштанами???